Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
16
Szereplők
1
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Rettegés foka

 
Berto49   2017. 09. 26.

legújabb vélemény

Azon kevés filmek egyike amelynek az újraforgatott változata egyenértékű az eredetivel. Természetes, hogy a közel azonos történeten túl az is kellett, hogy a remake szereplői hozzák az eredeti hősök játékának színvonalát. Gregory Peck ugyan teljesen... több»

 

A rottent. kritikaösszegzése alapján a film 95%-os.

(citizenfour99)
 

Bernard Herrmann a film zenéjét 1991-ben remake-elte.

(citizenfour99)
 

Az előzetest és a rádió promót Jeff Morrow, az Universal mindenese narrállta.

(citizenfour99)
 

Charles Bronson, James Coburn, Charlton Heston, Jack Palance, és John Wayne is esélyes volt Sam Browden szerepére. Peck az utolsó pillanatban váltotta le Heston-t.

(citizenfour99)
 

Rod Steiger szerette volna eljátszani Max Cady-t, de kihátrált, mikor meghallotta, hogy Robert Mitchum is fontolgatja a szerepet.

(citizenfour99)
 

Polly Bergen kisebb horzsolásokat szenvedett a film forgatása alatt, mikor megküzdött a Robert Mitchum által alakított karakterrel.

(citizenfour99)
 

A hotel, ahová Mitchum elviszi Barrie Chase-t , az az "anya háza" a Psycho (1960) c. horror-filmből.

(citizenfour99)
 

Gregory Pecknek nem tetszett az eredeti címe a regénynek, a "The Executioners''. Ezért elkezdett gondolkozni és eszébe jutott, hogy általában azok a filmek, amelyek valós helyszínek után lettek elnevezve, sikeresek. Ezért rábukkant a Cape Fear-re, amely Észak Karolinában található. Így lett Cape Fear az eredeti cím.

(citizenfour99)
 

A film pénzügyi bukásának bizonyult, Gregory Peck cége pedig csődbe ment .

(citizenfour99)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.