Ismeretlen színésznő lesz Batgirl

Épp, hogy kiderült, hogy a Joss Whedon (Bosszúállók , Bosszúállók: Ultron kora) rendezi a Batgirlt, az újságírók rögtön rávetették magukat a direktorra.

A Marvel eddigi legnagyobb sikerfilmjeit rendező Joss Whedon a DC-nél folytatja pályafutását, derült ki március végén, ő készíti ugyanis a Batgirl karaktere köré épülő első önálló egész estés mozifilmet.

A bejelentés után az újságírók lépten nyomon az új projektről faggatják a direktort, aki a Variety-nek adott friss interjújában újabb információkat osztott meg a filmtervről.

"Még nem néztem ki senki a szerepre. Egyelőre a karakteren dolgozok, beszélek hozzá, aztán majd meglátjuk, ki csatlakozik hozzánk. Nem hinném, hogy ismert színésznő lesz. Nem vagyok a filmsztárok ellen, tényleg nagyszerűek. Az adott szituációban a karakterre helyeződik a legnagyobb súly, így az, hogy ismert színész alakítsa, nem annyira jelentőségteljes" - mondta, majd némi szünet után viccelődve hozzátette: "Biztosan Vin Diesel lesz."

Az egyelőre cím nélküli Batgirl projekt Wonder Woman ( Gal Gadot) után a második olyan DC-adaptáció, melynek középpontjában egy hősnő áll.

Batgirl, vagyis Barbara Gordon (a rendőrfőnök, James Gordon lánya) 1967-ben tűnt fel először a DC  'The Million Dollar Debut' című képregényében. A történetet Gardner Fox írta, míg a grafikák Carmine Infantino munkáját dicsérik.   

A Batgirl mozifilm előreláthatóan 2020-ban kerülhet a mozikba.