Ismét egy Joker happolja el Robert Downey Jr. Oscarját?A kép forrása: ScreenRant

Az idei év egyik legnagyobb filmes szenzációjának számít a Bosszúállók: Végjáték, amely nem csupán az MCU tíz éves korszakának epikus lezárása, hanem a franchise-ban Vasembert alakító Robert Downey Jr. „hattyúdala” is.

Bár a Végjáték számtalan bevételi rekordot megdöntött mostanra, mindezeken túlmenően a filmes szakma már közvetlenül a megjelenés után Oscar-díjat jósolt Downe Jr-nak az alakításáért, úgy tűnik azonban, hogy a frissen mozikba került Joker filmben nyújtott teljesítményével Joaquin Phoenix elhappolhatja a rangos kitüntetést.

A helyzet nem annyira új, hiszen annak idején a 2009-es gálán Robert Downey Jr. szintén esélyes volt a legjobb férfi mellékszereplőnek járó aranyszobrocskára, amelyet a Trópusi viharban Krik Lazarus megformálásáért járhatott volna neki. A díjat végül posztumusz ítélték meg Heath Ledgernek, aki szintén Jokert alakította A sötét lovagban.

A Oscar-gáláig még jó néhány hónap hátra van ugyan, viszont megállapíthatjuk, hogy akár Robert Downey Jr., akár Joaquin Phoenix kapja majd a díjat, mindkettőjüknél nagyon jó helyen lesz.