Iszonyú hosszú lehet A Gyűrűk ura előzménysorozat első évada

Az Amazonon debütáló A Gyűrűk ura előzménysorozat gigászi első szezont kaphat a széria kreatív csapatának tagja szerint.

Még a forgatás sem kezdődött meg, az Amazon máris elköltött 1 milliárd dollárt A Gyűrűk ura-sorozat jogaira, de a tervek szerint nem is tervezik hamar lezavarni a szériát. Az 5 évadosra tervezett sorozat kapcsán Tim Shippey, az Amazon kreatív csapatának egyik tagja adott interjút a Deutsche Tolkien-nek, melyben elmondta, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy az első szezon akár 20 részes is lehet.

Ennyi epizód egy ilyen költségvetésű sorozat esetében gyakorlatilag példa nélküli, de a streaming szolgáltató valószínűleg a legkevésbé sem szeretné siettetni a dolgot, ha már ekkora összegeket költött csak a jogokra.

Kérdéses persze, hogy mennyi és milyen minőségű alapanyagot tudnak kidolgozni az írók, de Shippey szerint egyáltalán nincs ok az aggodalomra, ugyanis rengeteg író dolgozik közösen a szkripten, a munkafolyamatot pedig végig felügyelik Tolkien hagyatékának kezelői.

A Gyűrűk ura előzménysorozat közel háromezer ötszáz évvel A gyűrű szövetségének eseményei előtt játszódik majd, de a történetről az Amazon egyelőre semmit nem árult el. Olyannyira nagy a titkolózás, hogy a széria egyelőre premierdátumot sem kapott, de mivel a forgatás hónapokon belül megkezdődik, előreláthatólag 2021-ig kell várniuk a Tolkien által megálmodott világ rajongóinak.