Alig két nappal azután, hogy a Warner Bros. Discovery megdöbbentő lépést tett, és elkaszálta az HBO Max Batgirl című (szinte teljesen kész) filmjét, David Zaslav vezérigazgató igyekezett megnyugtatni a Wall Streetet, hogy van egy egységes terv a DC jövőjét illetően.

"Ha megnézzük Batmant, Supermant, Wonder Womant, Aquamant - ezek olyan márkák, amelyeket a világon mindenhol ismernek" - mondta Zaslav a csütörtöki eredménybeszámoló során. "Újraindítottuk az egészet. Átszerveztük az üzletágat, és mostantól egy olyan csapat lesz, amely 10 éves tervvel csak a DC-re koncentrál. Úgy gondoljuk, hogy sokkal fenntarthatóbb üzletet tudunk építeni".

A DC már régóta szeretné “lemásolni” a Disney tulajdonában lévő Marvel Studios sikerét, amelyet Kevin Feige a történelem legnagyobb bevételt hozó filmes franchise-ává épített. Zaslav nemrégiben Feige korábbi főnökét, a Disney nyugalmazott filmfőnökét, Alan Hornt is behívta tanácsadóként. Az eredménybeszámoló során Zaslav azt sugallta, hogy a DC megpróbálná leutánozni a Marvel rendszerét.

"Ez nagyon hasonlít ahhoz a struktúrához, amit Alan Horn, [a korábbi Disney-vezérigazgató] Bob Iger és Kevin Feige nagyon hatékonyan hozott össze a Disney-nél. Úgy gondoljuk, hogy a DC-ből egy sokkal erősebb, fenntarthatóan növekvő üzletágat építhetünk" - mondta Zaslav. "Ennek részeként a minőségre fogunk összpontosítani. Nem adunk ki egyetlen filmet sem, mielőtt az elkészülne. ... A DC-t még jobbá tudjuk tenni."

A stúdió eredetileg Zack Snydert bízta meg a tervezett univerzum felügyeletével, amelyet a filmrendező 2013-ban indított el Az acélemberrel. Snyder azonban a megosztó 2016-os Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című film után elvesztette a stúdió vezetőinek bizalmát, és így számos korábban tervezett film soha nem fog elkészülni, mások mellett Az Igazság Ligája 2 sem.

Zaslav több készülő DC-filmet is beharangozott, köztük a Black Adamet és a Shazam 2-t.

"Nagyon izgatottak vagyunk velük kapcsolatban. Már láttuk őket. Úgy gondoljuk, hogy fantasztikusak, és úgy gondoljuk, hogy még jobbá tehetjük őket" - mondta Zaslav a közelgő filmek marketingjével és forgalmazásával kapcsolatban, a bemutatók között pedig ott szerepel a Flash is, amelynek főszerepét a botrányos viselkedésével elhíresült Ezra Miller játssza.

Az ügyvezető azt is elárulta, hogy bár a mozis megjelenésekre összpontosít, "számos filmet rövidebb ablakokkal fognak kiadni... és különböző marketingkampányokkal. De mindig mozgékonyak leszünk, és a hangsúly a mozifilmeken lesz".

Zaslav azt mondta, hogy a drága streaming filmeknek gazdaságilag nincs értelme.

"A cél az, hogy a DC márka növekedjen. Növelni a DC karaktereket. De a mi feladatunk az is, hogy megvédjük a DC márkát, és ezt fogjuk tenni."

Szintén friss hír, hogy az HBO Max a ma ismert formájában megszűnik, és egy új platform veszi át a helyét.

64 Black Adam  (2022)

akció | fantasy | sci-fi

Black Adam, Marvel Kapitány ősi egyiptomi elődje sikeresen eljut napjaink világába, hogy kihívja Marvel Kapitányt és segítőit. Miközben Black Adam megpróbálja tisztázni a... több»

via THR