Itt a Downton Abbey-film első előzetese

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű sorozata, a Downton Abbey mozifilmes lezárást kap, végre itt az első előzetes!

2013-as bemutatása óta a PBS legnagyobb sikert arató sorozata, a Downton Abbey valóságos kulturális fenomén lett (a tengernyi filmes és tévés utalás közül elsőre nekünk a Vasember 2 egyik poénja ugrik be), melynek lehetne ugyan boncolgatni az okait, de a lényeg a lényeg: pazar szereplőgárda, erős történet, tökéletesen korhű megvalósítás, nagyszerű drámai szál és kiváló rendezők sora. Nem véletlen a 3 Golden Globe-díj, a 15 Primetime Emmy, és az összesen 69 Emmy-jelölés, amivel a sorozat máig rekorder a nem-amerikai televíziós szériák között. És akkor még nem beszéltünk a BAFTA különdíjról és a Guinness-rekordról sem (a legmagasabb kritikusi értékeléseket kapott széria).

Sokak fogadták csalódottan, mikor kiderült, hogy hat évad után véget ér a sorozat, de ugyanekkora meglepetést okozott a Focus Features bejelentése az egészestés mozifilmről.  

Hosszas szervezés után végül összeállt a teljes stáb, így természetesen visszatér Maggie SmithElizabeth McGovernImelda StauntonMichelle DockeryHugh BonnevilleJoanne Froggatt és Jim Carter is. A film rendezői székét Michael Engler foglalhatja el, míg a forgatókönyvet Julian Fellowes szerezte.

A Downton Abbey 2019. szeptember 12-től a hazai mozikban.