Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Downton Abbey (2019)

Downton Abbey
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
52
Képek
9
Videók

Galéria (52)

Videók (9)

 
Dorkateo   2022. 03. 06.

legújabb vélemény

1

Kaptunk egy finálét a sorozat után. Mint egy kis csésze, de ízes kávét délután. Gondolom a forgatókönyv írók is pont így írták: teli hassal, ebéd után.

 
Emmersson   2022. 02. 16.

0
Halovány

Meg sem közelíti a nagyszerű sorozatot! Lapos, erőltetett. És mindjárt itt az "Új korszak" is. De minek?!

 
czerik   2019. 09. 22.

0

Jó film volt, bár talán picit romantikus inkább, mint történelmi.

 
huhu   2019. 10. 09.

1
Visszatérés a porlepte kastélyba

2019-ben, három évvel a méltán népszerű sorozat befejezése után Downton Abbey újra kinyitotta a kapuit, hogy utoljára betekintést engedjen a Crawley család életébe. Az egyetlen kérdés, hogy szükséges volt-e még egy bőrt lehúzni a hat évadot megélt, s... teljes kritika»

 
imreacs82   2019. 09. 19.

0

Tetszett a film, bár szerintem csajos kategória a romantikus beütések miatt. de történelmi vonala is elgondolkodtató, illetve a karakterek egymásra hatása.

 
Toncsi   2019. 09. 03.

0

Imádtam a sorozatot, és nem egészen értettem, mi értelme egy szerintem sikeres sorozatból mozifilmet készíteni, ráadásul azonos színészekkel, de végül nagyon kellemesen meglepett. A belesűrített intrikák megteremtik a perzselő hangulatot, ami végigkí... több»

 
petresku   2019. 09. 12.

0

Szerintem akinek nem jött be a sorozat, annak a film sem fog. Egyszerűen rá kell érezni az ízére ennek a koncepciónak. Abszolút magával tudja ragadni az embert a hangulata, de aki esetleg pörgős cselekményre számít, az csalódni fog.

A film összbevétele 190 054 135 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 428 123 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 969 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Néhány hónappal a film premierje előtt Salt Lake Cityben megnyílt az első tematikus Downton Abbey szabadulószoba, melyet teljesen a sorozatban látottak alapján alakítottak ki.

(hp)
 

A Carsont alakító Jim Carter elmondta, hogy legjobb tudomása szerint a sorozat már nem fog folytatódni, azonban, amennyiben a film sikeres lesz, egyáltalán nem kizárt, hogy újabb rész kövesse.

(hp)
 

Imelda Staunton (Lady Bagshaw) a való életben Jim Carter (Mr Carson) felesége.

(hp)
 

Tuppence Middleton (Lucy), Allen Leech (Tom Branson) és Matthew Goode (Henry Talbot) második közös filmje. A három színész a Kódjátszma című történelmi drámában is együtt játszott.

(hp)
 

2016. áprilisában derült ki, hogy az alkotók egészestés mozifilmmel tervezik folytatni a BBC nagysikerű sorozatát.

(hp)
 
Nos, a fánkot a hiányzó közepe miatt is szeretjük, a Downton Abbey filmet pedig azért, mert nem akar új közönséget megszólítani. Csak minket, rajongókat. több»
 
A film azoknak szól, akik ismerik a sorozatot. Nem ad hozzá és nem vesz el semmit az eredeti szériából. Aki szerette Downton Abbey-t, az ezt a filmet is szívesen megnézi majd. több»
 
Elromlott a bojler, és még a király is jön! A Downton Abbey mozifilmes kiadása pont ott folytatja, ahol a hat évadot megélt sorozat abbahagyta. több»