Crawley-ék és szolgálóik életük legfontosabb pillanatára készülnek fel. Az angliai király és királynő látogatása felkorbácsolja a kedélyeket. Az eredeti sorozat készítője, Julian Fellowes rendezésében az eredeti színészek főszereplésével jön a Downton Abbey mozifilm.
V. György királyra és… több»
Meg sem közelíti a nagyszerű sorozatot! Lapos, erőltetett. És mindjárt itt az "Új korszak" is. De minek?!
2019-ben, három évvel a méltán népszerű sorozat befejezése után Downton Abbey újra kinyitotta a kapuit, hogy utoljára betekintést engedjen a Crawley család életébe. Az egyetlen kérdés, hogy szükséges volt-e még egy bőrt lehúzni a hat évadot megélt, s... teljes kritika»
Imádtam a sorozatot, és nem egészen értettem, mi értelme egy szerintem sikeres sorozatból mozifilmet készíteni, ráadásul azonos színészekkel, de végül nagyon kellemesen meglepett. A belesűrített intrikák megteremtik a perzselő hangulatot, ami végigkí... több»
A film összbevétele 190 054 135 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 428 123 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 969 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Néhány hónappal a film premierje előtt Salt Lake Cityben megnyílt az első tematikus Downton Abbey szabadulószoba, melyet teljesen a sorozatban látottak alapján alakítottak ki.
(hp)A Carsont alakító Jim Carter elmondta, hogy legjobb tudomása szerint a sorozat már nem fog folytatódni, azonban, amennyiben a film sikeres lesz, egyáltalán nem kizárt, hogy újabb rész kövesse.
(hp)Tuppence Middleton (Lucy), Allen Leech (Tom Branson) és Matthew Goode (Henry Talbot) második közös filmje. A három színész a Kódjátszma című történelmi drámában is együtt játszott.
(hp)2016. áprilisában derült ki, hogy az alkotók egészestés mozifilmmel tervezik folytatni a BBC nagysikerű sorozatát.
(hp)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »