Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Downton Abbey (2019)

Downton Abbey
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
52
Képek
9
Videók

Galéria (52)

Videók (9)

 
huhu   2019. 10. 09.

legújabb vélemény

0
Visszatérés a porlepte kastélyba

2019-ben, három évvel a méltán népszerű sorozat befejezése után Downton Abbey újra kinyitotta a kapuit, hogy utoljára betekintést engedjen a Crawley család életébe. Az egyetlen kérdés, hogy szükséges volt-e még egy bőrt lehúzni a hat évadot megélt, s... teljes kritika»

 
czerik   2019. 09. 22.

0

Jó film volt, bár talán picit romantikus inkább, mint történelmi.

 
imreacs82   2019. 09. 19.

0

Tetszett a film, bár szerintem csajos kategória a romantikus beütések miatt. de történelmi vonala is elgondolkodtató, illetve a karakterek egymásra hatása.

 
MAYA   2019. 09. 08.

0
A KOSZTÜMÖS FILMEK

MINDEN KOSZTÜMÖS FILM AZ ADOTT TÖRTÉNELMI PERIÓDUS, EGY KORSZAK TÖRTÉNELMÉNEK TÜKRE, LENYOMATA. HA A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZI ALAKÍTÁS IS , HITELES , SZÍNVONALAS AKKOR BETEKINTÉST KAPHATUNK EGY MÁRA TÖRTÉNELEMNEK SZÁMÍTÓ IDŐSZAKRÓL A ÍRÓ A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZ SZELLEMI SZŰRŐJÉNEK KÖZÖS EREDMÉNYEKÉNT

 
ncs1994   2019. 09. 17.

0
Lassú víz nem mos partot

Laikus nézőként egy embert próbáló, lassú folyású filmmel találtam szemben magam. Kosztumös film kedvelőnek tartom magam, mégis idegpróbáló volt a semmilyen konfliktusok feloldására várnom. Megértem, miért szerethettek bele egyesek a sorozat és a film stílusába, számomra túlzottan modoros és távolságtartó volt, pont mint a náció, ami kitermelte magából.

 
flash88   2019. 09. 13.

0

Egyértelműen egy mesterműről van szó. Remekül felépített karakterek és elképesztően jó hangulatteremtő erő jellemzi a filmet. Nekem már csak hab volt a tortán az, hogy mennyire zseniálisan alakítanak a színészek.

 
petresku   2019. 09. 12.

0

Szerintem akinek nem jött be a sorozat, annak a film sem fog. Egyszerűen rá kell érezni az ízére ennek a koncepciónak. Abszolút magával tudja ragadni az embert a hangulata, de aki esetleg pörgős cselekményre számít, az csalódni fog.

A film összbevétele 190 054 135 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 428 123 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 969 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Néhány hónappal a film premierje előtt Salt Lake Cityben megnyílt az első tematikus Downton Abbey szabadulószoba, melyet teljesen a sorozatban látottak alapján alakítottak ki.

(hp)
 

A Carsont alakító Jim Carter elmondta, hogy legjobb tudomása szerint a sorozat már nem fog folytatódni, azonban, amennyiben a film sikeres lesz, egyáltalán nem kizárt, hogy újabb rész kövesse.

(hp)
 

Imelda Staunton (Lady Bagshaw) a való életben Jim Carter (Mr Carson) felesége.

(hp)
 

Tuppence Middleton (Lucy), Allen Leech (Tom Branson) és Matthew Goode (Henry Talbot) második közös filmje. A három színész a Kódjátszma című történelmi drámában is együtt játszott.

(hp)
 

2016. áprilisában derült ki, hogy az alkotók egészestés mozifilmmel tervezik folytatni a BBC nagysikerű sorozatát.

(hp)
 
Nos, a fánkot a hiányzó közepe miatt is szeretjük, a Downton Abbey filmet pedig azért, mert nem akar új közönséget megszólítani. Csak minket, rajongókat. több»
 
A film azoknak szól, akik ismerik a sorozatot. Nem ad hozzá és nem vesz el semmit az eredeti szériából. Aki szerette Downton Abbey-t, az ezt a filmet is szívesen megnézi majd. több»
 
Elromlott a bojler, és még a király is jön! A Downton Abbey mozifilmes kiadása pont ott folytatja, ahol a hat évadot megélt sorozat abbahagyta. több»