Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
52
Képek
9
Videók
Downton Abbey
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
huhu   2019. 10. 09.

legújabb vélemény

Visszatérés a porlepte kastélyba

2019-ben, három évvel a méltán népszerű sorozat befejezése után Downton Abbey újra kinyitotta a kapuit, hogy utoljára betekintést engedjen a Crawley család életébe. Az egyetlen kérdés, hogy szükséges volt-e még egy bőrt lehúzni a hat évadot megélt, sokszoros Emmy-díjas sorozatról. Nem hiszem, hogy komoly meglepetést okoz az a megállapítás, hogy Julian Fellowes és Michael Engler új filmje leginkább a Downton Abbey rajongóknak készült, így nem sok örömet okoz azok számára, akik nem ismerik a világhírű szériát. Annak ellenére, hogy a történetben nincs túl sok utalás korábbi eseményekre, mégis elengedhetetlen, hogy ismerjük az egyes szereplők élettörténetét és a házon belül fennálló viszonyokat.... több»

 
czerik   2019. 09. 22.

Jó film volt, bár talán picit romantikus inkább, mint történelmi.


 
imreacs82   2019. 09. 19.

Tetszett a film, bár szerintem csajos kategória a romantikus beütések miatt. de történelmi vonala is elgondolkodtató, illetve a karakterek egymásra hatása.

 
MAYA   2019. 09. 08.

A KOSZTÜMÖS FILMEK

MINDEN KOSZTÜMÖS FILM AZ ADOTT TÖRTÉNELMI PERIÓDUS, EGY KORSZAK TÖRTÉNELMÉNEK TÜKRE, LENYOMATA. HA A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZI ALAKÍTÁS IS , HITELES , SZÍNVONALAS AKKOR BETEKINTÉST KAPHATUNK EGY MÁRA TÖRTÉNELEMNEK SZÁMÍTÓ IDŐSZAKRÓL A ÍRÓ A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZ SZELLEMI SZŰRŐJÉNEK KÖZÖS EREDMÉNYEKÉNT

 
ncs1994   2019. 09. 17.

Lassú víz nem mos partot

Laikus nézőként egy embert próbáló, lassú folyású filmmel találtam szemben magam. Kosztumös film kedvelőnek tartom magam, mégis idegpróbáló volt a semmilyen konfliktusok feloldására várnom. Megértem, miért szerethettek bele egyesek a sorozat és a film stílusába, számomra túlzottan modoros és távolságtartó volt, pont mint a náció, ami kitermelte magából.

 
A film azoknak szól, akik ismerik a sorozatot. Nem ad hozzá és nem vesz el semmit az eredeti szériából. Aki szerette Downton Abbey-t, az ezt a filmet is szívesen megnézi majd. több»
 
Nos, a fánkot a hiányzó közepe miatt is szeretjük, a Downton Abbey filmet pedig azért, mert nem akar új közönséget megszólítani. Csak minket, rajongókat. több»
 
Elromlott a bojler, és még a király is jön! A Downton Abbey mozifilmes kiadása pont ott folytatja, ahol a hat évadot megélt sorozat abbahagyta. több»

A film összbevétele 190 054 135 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 428 123 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 969 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Néhány hónappal a film premierje előtt Salt Lake Cityben megnyílt az első tematikus Downton Abbey szabadulószoba, melyet teljesen a sorozatban látottak alapján alakítottak ki.

(hp)
 

A Carsont alakító Jim Carter elmondta, hogy legjobb tudomása szerint a sorozat már nem fog folytatódni, azonban, amennyiben a film sikeres lesz, egyáltalán nem kizárt, hogy újabb rész kövesse.

(hp)
 

Imelda Staunton (Lady Bagshaw) a való életben Jim Carter (Mr Carson) felesége.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.