Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
52
Képek
9
Videók
Downton Abbey
 
huhu   2019. 10. 09.

legújabb vélemény

Visszatérés a porlepte kastélyba

2019-ben, három évvel a méltán népszerű sorozat befejezése után Downton Abbey újra kinyitotta a kapuit, hogy utoljára betekintést engedjen a Crawley család életébe. Az egyetlen kérdés, hogy szükséges volt-e még egy bőrt lehúzni a hat évadot megélt, s... teljes kritika»

 
czerik   2019. 09. 22.

Jó film volt, bár talán picit romantikus inkább, mint történelmi.


 
imreacs82   2019. 09. 19.

Tetszett a film, bár szerintem csajos kategória a romantikus beütések miatt. de történelmi vonala is elgondolkodtató, illetve a karakterek egymásra hatása.

 
MAYA   2019. 09. 08.

A KOSZTÜMÖS FILMEK

MINDEN KOSZTÜMÖS FILM AZ ADOTT TÖRTÉNELMI PERIÓDUS, EGY KORSZAK TÖRTÉNELMÉNEK TÜKRE, LENYOMATA. HA A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZI ALAKÍTÁS IS , HITELES , SZÍNVONALAS AKKOR BETEKINTÉST KAPHATUNK EGY MÁRA TÖRTÉNELEMNEK SZÁMÍTÓ IDŐSZAKRÓL A ÍRÓ A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZ SZELLEMI SZŰRŐJÉNEK KÖZÖS EREDMÉNYEKÉNT

 
ncs1994   2019. 09. 17.

Lassú víz nem mos partot

Laikus nézőként egy embert próbáló, lassú folyású filmmel találtam szemben magam. Kosztumös film kedvelőnek tartom magam, mégis idegpróbáló volt a semmilyen konfliktusok feloldására várnom. Megértem, miért szerethettek bele egyesek a sorozat és a film stílusába, számomra túlzottan modoros és távolságtartó volt, pont mint a náció, ami kitermelte magából.

 
flash88   2019. 09. 13.

Egyértelműen egy mesterműről van szó. Remekül felépített karakterek és elképesztően jó hangulatteremtő erő jellemzi a filmet. Nekem már csak hab volt a tortán az, hogy mennyire zseniálisan alakítanak a színészek.

 
petresku   2019. 09. 12.

Szerintem akinek nem jött be a sorozat, annak a film sem fog. Egyszerűen rá kell érezni az ízére ennek a koncepciónak. Abszolút magával tudja ragadni az embert a hangulata, de aki esetleg pörgős cselekményre számít, az csalódni fog.

A film összbevétele 190 054 135 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 78 428 123 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 969 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Néhány hónappal a film premierje előtt Salt Lake Cityben megnyílt az első tematikus Downton Abbey szabadulószoba, melyet teljesen a sorozatban látottak alapján alakítottak ki.

(hp )
 

A Carsont alakító Jim Carter elmondta, hogy legjobb tudomása szerint a sorozat már nem fog folytatódni, azonban, amennyiben a film sikeres lesz, egyáltalán nem kizárt, hogy újabb rész kövesse.

(hp )
 

Imelda Staunton (Lady Bagshaw) a való életben Jim Carter (Mr Carson) felesége.

(hp )
 

Tuppence Middleton (Lucy), Allen Leech (Tom Branson) és Matthew Goode (Henry Talbot) második közös filmje. A három színész a Kódjátszma című történelmi drámában is együtt játszott.

(hp )
 

2016. áprilisában derült ki, hogy az alkotók egészestés mozifilmmel tervezik folytatni a BBC nagysikerű sorozatát.

(hp )
 

A film cselekménye 1927. őszén játszóik. Az eredeti sorozat 52 epizód után 2015. decemberében ért véget, amikor a ház lakói 1925. Karácsonyát ünnepelték.

(hp )
 

Bár az azonos című sorozat legtöbb szereplője visszatér a mozifilmre, a Rose MacClare-t alakító Lily Jamest és a James Kentet játszó Ed Speleerst nem láthatjuk majd a vásznon.

(hp )
 

A Downton Abbey forgatása 2018. augusztusában kezdődött meg Londonban és novemberben ért véget. További forgatási helyszínek: Highclere Castle, Lacock.

(hp )
 

A film története szerint a királynő Downtonba látogat.

(Az amatőr)
 
A film azoknak szól, akik ismerik a sorozatot. Nem ad hozzá és nem vesz el semmit az eredeti szériából. Aki szerette Downton Abbey-t, az ezt a filmet is szívesen megnézi majd. több»
 
Nos, a fánkot a hiányzó közepe miatt is szeretjük, a Downton Abbey filmet pedig azért, mert nem akar új közönséget megszólítani. Csak minket, rajongókat. több»
 
Elromlott a bojler, és még a király is jön! A Downton Abbey mozifilmes kiadása pont ott folytatja, ahol a hat évadot megélt sorozat abbahagyta. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.