Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
52
Képek
9
Videók

Vélemények: Downton Abbey (2019)

 
huhu   2019. 10. 09.

legújabb vélemény

Visszatérés a porlepte kastélyba

2019-ben, három évvel a méltán népszerű sorozat befejezése után Downton Abbey újra kinyitotta a kapuit, hogy utoljára betekintést engedjen a Crawley család életébe. Az egyetlen kérdés, hogy szükséges volt-e még egy bőrt lehúzni a hat évadot megélt, sokszoros Emmy-díjas sorozatról. Nem hiszem, hogy komoly meglepetést okoz az a megállapítás, hogy Julian Fellowes és Michael Engler új filmje leginkább a Downton Abbey rajongóknak készült, így nem sok örömet okoz azok számára, akik nem ismerik a világhírű szériát. Annak ellenére, hogy a történetben nincs túl sok utalás korábbi eseményekre, mégis elengedhetetlen, hogy ismerjük az egyes szereplők élettörténetét és a házon belül fennálló viszonyokat. Ezen viszonyok alapján érthetjük meg, hogy a történet középpontjában álló királyi látogatás miért forgatja fel annyira az egyre kevésbé olajozottan működő Downton életét. Michael Engler Downton Abbey-jén nem fog az idő, az épületet és az arisztokrata családot is 18–19. századból felejtették itt. A festői szépségű kastély a család összes tagja számára az univerzum középpontját jelenti, hiába szakadnak el sokan az anyai háztól, mégis ide köti őket a sorsuk, a kapcsolataik és a kötelességérzetük. Ebben az ábrázolásmódban vélhetően az alkotók nosztalgiája fedezhető fel: cukormázban megforgatott képet kapunk a történelmi éráról, annak ellenére, hogy nyomokban felfedezhető benne a rendszer vissza... több»

 
czerik   2019. 09. 22.

Jó film volt, bár talán picit romantikus inkább, mint történelmi.


 
imreacs82   2019. 09. 19.

Tetszett a film, bár szerintem csajos kategória a romantikus beütések miatt. de történelmi vonala is elgondolkodtató, illetve a karakterek egymásra hatása.

 
MAYA   2019. 09. 08.

A KOSZTÜMÖS FILMEK

MINDEN KOSZTÜMÖS FILM AZ ADOTT TÖRTÉNELMI PERIÓDUS, EGY KORSZAK TÖRTÉNELMÉNEK TÜKRE, LENYOMATA. HA A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZI ALAKÍTÁS IS , HITELES , SZÍNVONALAS AKKOR BETEKINTÉST KAPHATUNK EGY MÁRA TÖRTÉNELEMNEK SZÁMÍTÓ IDŐSZAKRÓL A ÍRÓ A RENDEZŐ ÉS A SZÍNÉSZ SZELLEMI SZŰRŐJÉNEK KÖZÖS EREDMÉNYEKÉNT

 
ncs1994   2019. 09. 17.

Lassú víz nem mos partot

Laikus nézőként egy embert próbáló, lassú folyású filmmel találtam szemben magam. Kosztumös film kedvelőnek tartom magam, mégis idegpróbáló volt a semmilyen konfliktusok feloldására várnom. Megértem, miért szerethettek bele egyesek a sorozat és a film stílusába, számomra túlzottan modoros és távolságtartó volt, pont mint a náció, ami kitermelte magából.

 
flash88   2019. 09. 13.

Egyértelműen egy mesterműről van szó. Remekül felépített karakterek és elképesztően jó hangulatteremtő erő jellemzi a filmet. Nekem már csak hab volt a tortán az, hogy mennyire zseniálisan alakítanak a színészek.

 
petresku   2019. 09. 12.

Szerintem akinek nem jött be a sorozat, annak a film sem fog. Egyszerűen rá kell érezni az ízére ennek a koncepciónak. Abszolút magával tudja ragadni az embert a hangulata, de aki esetleg pörgős cselekményre számít, az csalódni fog.

 
romcul   2019. 09. 06.

Visszanyertem a filmgyártásba vetett, egyre inkább megfakuló hitemet. A sok szuperhősfilm és horror után végre egy élvezhető darab. A sorozatot nem ismertem, de ezek után mindenképp megkeresem. 10/10-es film.

 
Toncsi   2019. 09. 03.

Imádtam a sorozatot, és nem egészen értettem, mi értelme egy szerintem sikeres sorozatból mozifilmet készíteni, ráadásul azonos színészekkel, de végül nagyon kellemesen meglepett. A belesűrített intrikák megteremtik a perzselő hangulatot, ami végigkíséri az egész filmet. De közben egy teljesen korhű, hiteles(nek tűnő) történetet látunk. Mostanában egyre több kiváló kosztümös film jön velem szembe, ez is ezek sorát gyarapítja. Egy letűnt, nem is olyan távoli kornak állít emléket, miközben szórakoztat és egy pillanatra sem fullad unalomba.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.