Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Downton Abbey: Egy új korszak (2022)

Downton Abbey: A New Era
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
34
Képek
8
Videók

Galéria (34)

Sophie McShera
Lesley Nicol
Laura Haddock
Michael Fox
Hugh Bonneville
Michelle Dockery
Penelope Wilton
Maggie Smith
Laura Carmichael
Elizabeth McGovern
Michael Fox
Joanne Froggatt
Sophie McShera
Lesley Nicol
Allen Leech
Tuppence Middleton
Tuppence Middleton
Allen Leech
Jim Carter
Jim Carter
Harry Hadden-Paton
Elizabeth McGovern
Penelope Wilton
Maggie Smith
Allen Leech
Tuppence Middleton
Laura Carmichael
Harry Hadden-Paton
Elizabeth McGovern
Rob James-Collier
Michael Fox
Sophie McShera
Kevin Doyle
Michelle Dockery

Videók (8)

 
Zsolt Szabó   2022. 10. 10.

legújabb vélemény

0
A vég kezdete?

Maga a sorozat cirka 12 éve volt a topon. Miután a sorozat vége tért, azután érkezett meg az első film, ami még a nosztalgia miatt sikeresnek volt mondható. Ennek az új filmnek szerintem már meg se kellett volna születnie. Számomra az angol arisztokratafilmek egy kaptafára épülnek, és itt is semmi más nincs a középpontban, mint a pénz és a hatalom, gazdagság, ami alapnak számomra totál unalmas. Sajnos az egész film egyáltalán nem mozgatott meg engem, talán még-még be is bóbiskoltam rajta. A történetvezetése lassú, lagymatag, semmi tűz nincs a történetben. Felejthető alkotás, számomra biztosan. 4/10

 
Dorkateo   2022. 09. 10.

0

Nos, az előző filmet ebéd utáni teli hassal írt alkotásnak aposztrofáltam, így ezt a mostani részt már csak délutáni édes-habos kakaó utáninak nevezhetem. Émelyítővé csak azért nem vált, mert a sorozat korábban szépen felépítette a karaktereket, s az... több»

 
dandelion1983   2022. 09. 12.

0

Szerettem a sorozatot, bár már azt éreztem, hogy a vége felé elfáradt. Nem igazán értem a sorozatok után készült filmeket, a gazdasági mozgatórugója persze egyértelmű, de pont ezért túl sokat nem szabad várni tőle. Nagy, korszakalkotó ötlet itt sem v... több»

 
Gábor390920   2022. 05. 18.

0

Bevallom őszintén, nem láttam a sorozatot mielőtt beültünk a filmre. Most, pár évvel az első film után pedig nem is nagyon emlékeztem, hogy mi is történt az első részben, emiatt kicsit félve ültem be erre az újabb menetre. Szerencsére a történet szem... több»

 
spikeZ   2022. 04. 21.

1

Aki eddig szerette ezt a sorozatot és az előző filmet, annak a folytatás is tetszeni fog. Nem sokat vállal a második rész, de azt legalább teljesíti.

 
Márk   2022. 04. 28.

1

Nem tagadom, én nagyon vártam a folytatást, szerintem még jobb is lett, mint az eddigiek, és külön örültem annak, hogy egy új generáció van felemelkedőben.

 
Timea395502   2022. 05. 14.

1
Jó volt, de...

sírtunk :(

A film 37 862 530 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 23 386 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Dominic West és Lily James korábban gyengédebb kapcsolatot alakítottak ki a The Pursuit of Love forgatásán.

(csd)
 

Dominic West, Maggie Smith, Hugh Bonneville és Allen Leech korábban a 2009-ben megjelent From Time to Time című filmben szerepeltek együtt.

(csd)
 

Simon Curtis felesége, Elizabeth McGovern is szerepel a filmben, aki Cora Crawleyt alakítja.

(csd)
 

A film eredeti bemutatójára 2021 karácsonyán került volna sor, a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt azonban elhalasztották a premiert.

(csd)
 

A rendező, Simon Curtis és a történetben Cora Crawley-t alakító Elizabeth McGovern a való életben házastársak.

(csd)
 
Jönnek a britek, vagyis itt az újabb felvonás a Downton Abbey életéből! Julian Fellowes többszörös Emmy-díjas sorozata a 2019-es filmet követően ismét a moziba invitálja a nézőket. több»
 
Gareth Neame producer ötlete, hogy Julian Fellowes író Sznob című regénye alapján kosztümös tévésorozatot forgasson egy vidéki angol kastélyra összpontosítva az edwardiánus korszakban, telitalálatnak bizonyult: a hat évadon keresztül zajló intrikák rengeteg embert elvarázsoltak. több»