Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

A sötét ötven árnyalata (2017)

Fifty Shades Darker
Filmadatlap
 
27
Szereplők
27
Vélemények
26
Képek
20
Videók

Galéria (26)

Videók (20)

 
Greeta   2021. 10. 28.

legújabb vélemény

1

A szereplők rém irritálóak, kezdve a butácska lánnyal, akinek a színészi játéka kimerül a tátott szájjal való nézésben. A történet minimális és unalmas. Basingert jó volt látni.

 
Shelby07   2018. 01. 04.

0

Jelentősen jobb alkotás volt mint az előző része, bár még mindig erőltetettnek és soknak érzem. A színészek valószínűleg nem a legprofibb szerepüket tudhatják maguk mögött, de hogy is lehetne egy ilyen filmet megnyerően eljátszani? Azért adok 3 csill... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 24.

0
Jobb, mint az első, de még mindig gyenge

A magam részéről azt az elvet vallom, hogy mindennek adni kell egy esélyt és csak utána mondhatod rá, hogy rossz. Ennek ellenére sokan úgy szidják a Szürke ötven árnyalatát, hogy nem is nagyon tudják miről van szó, csak hát vannak olyan dolgok, amike... teljes kritika»

 
Deku   2018. 03. 13.

0

Igazi pusztulat volt ez a film akárcsak a többi része. Gyakorlatilag semmi értelme nem volt a történetnek. Így én a karaktereket sem tudnám értékelni és nem is lenne sok értelme az az igazság.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 07.

0

Miért is lett gyenge ez a film?!... Első, mert a könyv is elég gyenge folytatást produkált és hát ismerjük a közmondást: Sz**ból nehéz várat építeni. Másodrészt a készítők alapvető emberi gesztusokra, kifejezésekre nem figyeltek oda... nincs olyan em... több»

 
MP170506   2017. 07. 10.

0

Véleményem szerint sokkal jobban sikerült, mint az első rész. Bár valahogy bármit fognak kihozni ebből a regényből az emberek látatlanban is már csak elítélni fogják. A legtöbben esélyt se adnak, hogy bizonyítson a film, már úgy ülnek elé, hogy nem l... több»

 
VvV   2018. 12. 01.

0

Különösebb filmértéke nincsen. Tök sablonos a története, amit feldobtak néhány izgalmas dallal és szexjelenettel.

A film összbevétele 381 545 846 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 356 667 179 forintot termelt. A hazai mozik összesen 262 080 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jamie Dornan és Dakota Johnson két, meglehetősen eltérő módját választotta a szexjelenetekre való felkészüléshez: a színésznő megivott egy pohár whiskyt, míg a színész edzéssel hangolódott ezekre a szcénákra.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Állítólag sokak szerint Grey nem volt elég szexi borotvált arcszőrzettel az első részben, így a folytatásba direkt került bele több olyan jelenet, amelyben Jamie Dornan borostásan szerepel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jamie Dornan az első részben nem volt elégedett a testével, ugyanis csupán öt héttel a forgatások megkezdése előtt választották ki Grey szerepére, így nem volt elég ideje felkészülni. Már akkor eldöntötte, hogy a forgatásra még jobban kigyúrja magát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Van egy utalás a Dolgozó lány című filmre, amelynek főszereplője Melanie Griffith (Dakota Johnson édesanyja). Amikor Ana-t újonnan kinevezik a vezetői pozicióra azt mondja az asszisztensének: "elvárom, hogy szólíts Ana-nak, nem várom el, hogy külön nekem kávét főzz, csak ha te is iszol és a többi majd kiderül útközben". Ez a mondat szó szerint elhangzott Griffith szájából is a Dolgozó lányban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mivel Grey-nek tökéletes kisportolt alakja van a filmben, a rendező szeretett volna egy jelenetet, amelyben a karaktert éppen edzsés közben láthatjuk. Jamie Dornan szerint azonban unalmas lett volna, ha Christian csak súlyt emel és hagyományos gyakorlatokat csinál, így ő maga jelentkezett, hogy elvégez egy jóga pozíciót, amelyben az egész testével egyensúlyozik.

(ArpiHajdu és Réci)
 
E. L. James és férjura, aki a forgatókönyvért felelt (az írni nem tudás, úgy fest, családi vonás), valamennyit azért sikeresen átad ebből a szadomazo témakörből: ezt a nézőkínzó mozit valaki élvezi. 25/100 több»