Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
53

A sötét ötven árnyalata

(Fifty Shades Darker)
 
ArpiHajdu és Réci  2017. 06. 24.

A magam részéről azt az elvet vallom, hogy mindennek adni kell egy esélyt és csak utána mondhatod rá, hogy rossz. Ennek ellenére sokan úgy szidják a Szürke ötven árnyalatát, hogy nem is nagyon tudják miről van szó, csak hát vannak olyan dolgok, amiket ciki szeretni. Mivel végigverekedtem magam E L James trilógiáján, kétszer megnéztem az első részt és most pedig a másodikat, így teljes joggal meglehet róla a negatív véleményem. Ami a regényeket illeti, a béna félrefordítások ellenére (sokan mondják, hogy eredeti nyelven amúgy sokkal élvezetesebb a mű) még az első rész volt a legolvasmányosabb (mert abban még van valami eredeti, amivel eddig még nem próbálkoztak, aztán most már sorra jelennek meg az ehhez hasonló erotikus regények). Aztán jött a két folytatás, aminél már egyre fogyott az erőm, hiszen a történet lapos, laposabb és a végére már eléri a leglaposabb fázist azzal, hogy átmegy egy romantikus maszlagba, amiben a szexjeleneteknek szinte semmi súlyuk, inkább csak töltelékek a nyálas romantikus jelenetek között (és nem nagyon hiszem, hogy ez lett volna a cél). Amennyire emlékszem a második regényben, azért elvétve előfordult egy-két akció dúsabb jelenet, de...hol is voltak ezek a filmben? Szerintem ezeket szépen lespórolták belőle, nem volt autós üldözés, s az egykori alávetett Ana elleni akciója is elég vérszegényre sikerült. Na és itt van még Jack és Elena, akiknek a feszültséget kellett volna gerjeszteni a történetben, de könnyű szerrel lerendezték a dolgot "egy kis pezsgőt löttyintek az arcodba és kapsz egy pofont"-tal. S ha már itt tartunk, Kim Basinger inkább szánalmas, mint fenyegető femme fatal. Az első filmhez képest azért kevesebb benne az olyan jelenet, amikor lerí a színészekből az amatőrség (sőt, meg merem kockáztatni, hogy Dakota Johnson még fejlődött is színészileg), ennek ellenére ez még mindig nem jó és komolyan el se merem képzelni, mit fognak tudni kihozni a harmadik részből, amiben a regény alapján, még az eddigieknél is kevesebb potenciál rejlik. Hát, majd meglátjuk.

 
MP170506  2017. 07. 10.

Véleményem szerint sokkal jobban sikerült, mint az első rész. Bár valahogy bármit fognak kihozni ebből a regényből az emberek látatlanban is már csak elítélni fogják. A legtöbben esélyt se adnak, hogy bizonyítson a film, már úgy ülnek elé, hogy nem lesz jó. Én teljesen kizártam a könyvet, úgy próbáltam nézni és azt kell mondjam, hogy igenis megállja a helyét, pedig nem adja vissza a könyv történéseit. És a színészek se rosszak!!

 
MMcFly2015  2017. 02. 08.

Két éve az első rész jogosan kavart nagy port, hisz a könyv rajongói szerint is gyenge lett a filmadaptáció. Barátnő unszolására megvettem a jegyeket a filmre, de felkészültem a lehető legrosszabbra. Lehet ennek is köze van hozzá, de úgy gondolom jobban sikerült az első résznél. Itt már van egy értelmes, kerek romantikus történet, és bonyodalom. El tudom hinni a két szereplő közötti vonzalmat, és néhol a poénok is működtek..
Sajnos az amerikai milliomos giccs jelentősen dominál a filmen, főleg a végén, de erre számítani lehetett. A könyvet nem olvastam, de a sztori előrehaladtával nem volt feltűnő a gyors tempó, mint az első résznél. Nem tudom, hogy a komolyabbra fordult történet, vagy a rendező váltásnak köszönhető ez, mindenesetre egy átlagos romantikus filmre sikerült, ami nem a legjobb, de nem is fájdalmasan rossz. A vége pedig fordulattal zárul, ami kicsit felcsigázza az embert a folytatáshoz.

 
VK  2017. 04. 05.

Ez a rész még gyengébbre sikerült mint az első, ami szintén nem tetszett. Gagyi, gyenge sztori és a színészi alakítás is gyenge. Egyáltalán nem voltak benne izgalmas részek.

 
tilino  2017. 02. 07.

A szürke ötven árnyalata után sok reményt nem fűztem a filmhez, de egy esélyt adtam és jobban tetszett mint az eredeti része. A történetben több a fordulat és a mondanivaló, a karakterek változatlanok.

Jamie Dornan
Dakota Johnson
Kim Basinger
Jamie Dornan
Dakota Johnson
Jamie Dornan
Dakota Johnson
Jamie Dornan
Dakota Johnson
Bella Heathcote
Kim Basinger
Eric Johnson
Dakota Johnson
Jamie Dornan
Dakota Johnson
Jamie Dornan
Luke Grimes
Victor Rasuk
Jamie Dornan
Kim Basinger
Jamie Dornan
Dakota Johnson
Marcia Gay Harden
Movieaddicts: A gagyi újabb ötven árnyalata
Ajánlani szinte felesleges. Aki nem ábrándult ki az első részből, az ebből sem fog. Akkor egy romantikus BDSM filmet ígértek, most egy sötétebb BDSM thrillert. Mondjuk egyik sem jött be, de ilyenek a reklámok. 3,5/10
VOX.hu - A sötét ötven árnyalata
E. L. James és férjura, aki a forgatókönyvért felelt (az írni nem tudás, úgy fest, családi vonás), valamennyit azért sikeresen átad ebből a szadomazo témakörből: ezt a nézőkínzó mozit valaki élvezi. 25/100
Hessteg: A sötét ötven árnyalata
Esküszöm, hogy a Valentin napot és a Valentin napi filmeket azért találták ki, hogy a férfiakat ezzel büntessék a sok képregény film és sci-fi miatt, amikre a barátnőiket elcipelik néha. A különbség a kettő között alapvetően az, hogy a képregény filmek, avagy a fiúk kedvencei legtöbbször tetszenek az arra “elrángatott” barátnőknek is. A februárra időzített romantikus filmek viszont elég kis százaléka bejövős a pasiknak.(2/5)
 

Jamie Dornan és Dakota Johnson két, meglehetősen eltérő módját választotta a szexjelenetekre való felkészüléshez: a színésznő megivott egy pohár whiskyt, míg a színész edzéssel hangolódott ezekre a szcénákra.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Állítólag sokak szerint Grey nem volt elég szexi borotvált arcszőrzettel az első részben, így a folytatásba direkt került bele több olyan jelenet, amelyben Jamie Dornan borostásan szerepel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jamie Dornan az első részben nem volt elégedett a testével, ugyanis csupán öt héttel a forgatások megkezdése előtt választották ki Grey szerepére, így nem volt elég ideje felkészülni. Már akkor eldöntötte, hogy a forgatásra még jobban kigyúrja magát.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.