2025.05.21 23:30 Creepy Woods Olvasottság: 983x
1

Leáldozott a Nap ragyogása, jókorát bukott

Én már rég elvetettem a BDSM-re való koncepciót, amire a film építeni akarna, de ez egyik részében sem valósul meg... A film azt sugallja, hogy Anastasia szeretete képes megváltoztatni Christiant, és meggyógyítani őt a traumáiból. A való életben a súlyos traumák és pszichológiai problémák nem oldódnak meg pusztán szerelemmel, sokkal komolyabb terápiát és önmunkát igényelnek.

Ebben a filmben több képet kapunk a férfi múltjáról, amely gyerekkorában alaposan megtépázott volt. Az a meggyötört kisfiú még ebben a jelenben is él a férfiban. Ettől volt olyan határozott a távolságtartó viselkedése, amely ezúttal csökkenő mértékben lendül fokozatosan lefelé, tehát egyre inkább a nőhöz szelídül. A film azt sugallja, hogy erre is képes a szerelem ereje, de ez a valóságban nincs így, sajnos nem tud így működni. Sajnos erre nem hat megváltásként a szerelem, csak erőteljes támasz lehet, ami sokat tud segíteni.

Leáldozott a Nap ragyogása, jókorát bukott

Én most úgy döntöttem, hogy a 3. részét nem véleményezem. Nem lenne annál több véleményem róla, mint amit az 1. résznél kiírtam magamból. Nah, ez minősíti ezt a részt is.

Szóval szereplőink külön utakon járnak, miközben nagyon vágynak egymás után, így elmennek vacsorázni már a film elején. Mindkettő akarja a másikat. A nő eléri, hogy a férfi beszéljen magáról, a múltjáról, ennek az akaratnak a férfi behódol, sőt, eldob minden szabályt – amik igazából nem is voltak előtte sem érvényben, na de mindegy.

Tehát újra egy párt alkotnak. Közben időnként fel-felbukkan egy ismeretlen lány, akinek később sem lesz ennél több értelme, hatást akar kelteni, gondolom, de nem teszi... Egy felesleges adalék.

A kémia a két szereplő közt még mindig jól működik, hitelesen alakítanak első csókot újra meg újra. Szeretkeznek is, ismételten a nőnek van alárendelve minden, de a férfi részéről továbbra is szuper az egész. Engem ez már mégsem tesz elégedetté.

Az álarcos bál azokkal a bizonyos golyókkal, amelynek azóta sem tudom a nevét. Sejtettem, hogy erotikába torkollik. Megint csuklókötözés és fenekelés a körítés. Igen, már hozzászoktam... Hogy Melanie Griffith megjelenik, és egy kicsit megbolygatja Anat, nem igazán jelent semmit. Egy nagyon ütőképes színésznő, akinek hatásos a jelenléte, de nagyon mellékvágányon van.

Már nem tudom, hányadik szeretkezésüket bámulom, de a forgatókönyv nagyon ugyanaz. Ezt a filmet nem fogom megnézni újra. Azt érzem, hogy képes lennék belealudni... és nem hiszem, hogy velem van a gond.

Öhm, én itt befejezem az írást, nem tudok összekaparni több mondandót magamból, maximum vázolom a film további tartalmát, de nincsen kedvem megtenni ezt sem. Ja igen, értékelem a filmet: rossz.

Megnéztem a 3. részét is, hogy akkor már mind legyen kipipálva. Nézhetetlenre értékeltem, és ha megkínoznának, se akarnék róla kierőltetni magamból semmit...

dráma | romantikus

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatér Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A sötét ötven árnyalatában, amely a világsikerű „Ötven árnyalat” trilógia második... több»

1