Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
26
Képek
20
Videók

Érdekességek: A sötét ötven árnyalata (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 381 545 846 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 356 667 179 forintot termelt. A hazai mozik összesen 262 080 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jamie Dornan és Dakota Johnson két, meglehetősen eltérő módját választotta a szexjelenetekre való felkészüléshez: a színésznő megivott egy pohár whiskyt, míg a színész edzéssel hangolódott ezekre a szcénákra.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Állítólag sokak szerint Grey nem volt elég szexi borotvált arcszőrzettel az első részben, így a folytatásba direkt került bele több olyan jelenet, amelyben Jamie Dornan borostásan szerepel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jamie Dornan az első részben nem volt elégedett a testével, ugyanis csupán öt héttel a forgatások megkezdése előtt választották ki Grey szerepére, így nem volt elég ideje felkészülni. Már akkor eldöntötte, hogy a forgatásra még jobban kigyúrja magát.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Van egy utalás a Dolgozó lány című filmre, amelynek főszereplője Melanie Griffith (Dakota Johnson édesanyja). Amikor Ana-t újonnan kinevezik a vezetői pozicióra azt mondja az asszisztensének: "elvárom, hogy szólíts Ana-nak, nem várom el, hogy külön nekem kávét főzz, csak ha te is iszol és a többi majd kiderül útközben". Ez a mondat szó szerint elhangzott Griffith szájából is a Dolgozó lányban.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Mivel Grey-nek tökéletes kisportolt alakja van a filmben, a rendező szeretett volna egy jelenetet, amelyben a karaktert éppen edzsés közben láthatjuk. Jamie Dornan szerint azonban unalmas lett volna, ha Christian csak súlyt emel és hagyományos gyakorlatokat csinál, így ő maga jelentkezett, hogy elvégez egy jóga pozíciót, amelyben az egész testével egyensúlyozik.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az amerikai közönség idén nagyobb izgalommal indul a mozikba, hogy megnézze A sötét ötven árnyalatát, mint az előző rész esetében. A Fandango jegyrendelő portál közvéleménykutatása szerint a nők 53 százaléka mindenképpen elviszi a párját a filmre. Ennél nagyobb arányban tervezik a párok, hogy igénybe veszik a szállodák kedvezményes szolgáltatásait, amelyeket direkt a filmbemutatóhoz időzítettek – mint fogalmaznak, alkalmat teremtenek egy kis összebújásra. A nézők 84 százaléka nagyon kíváncsi az előzetesben látott jelmezbálra, 82 százalékuk örvendetesnek találja, hogy a két főszereplő, Dakota Johnson és Jamie Dornan között most már jobban működik a kémia, 62 százalékuk pedig alig várja, hogy viszontláthassa Kim Basingert, aki a főhős üzlettársát és egykori szeretőjét alakítja. Szakértők 115-155 millió dollára becsülik a film első heti összebevételét.

(BéBé)
 

A Szürke ötven árnyalatát jegyző Sam Taylor-Johnson rendező és Kelly Marcel forgatókönyvíró 2015 során kijelentette, hogy nem kíván részt venni a folytatások elkészítésében.

(BéBé)
 

Elena Lincoln, vagyis Mrs. Robinson szerepére a rajongók Kim Cattrallt, Michelle Pfeiffert, vagy pedig Charlize Theront szerették volna. A szerepet végül Kim Basinger kapta meg.

(BéBé)
 

A film forgatókönyvét jegyző Niall Leonard a film alapjául szolgáló könyv írójának, E.L. Jamesnek a férje.

(BéBé)
 

2015-ben szárnyra kapott a pletyka, miszerint Jamie Dornan nem hajlandó még egyszer Christian Gray szerepébe bújni. Később a színész hivatalosan cáfolta ezeket a híreszteléseket.

(BéBé)
 

A filmet 2016 februárja és júliusa között forgatták a franciaországi Nice-ben.

(BéBé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.