Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
24
Vélemények
26
Képek
20
Videók

Vélemények: A sötét ötven árnyalata (2017)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Shelby07   2018. 01. 04.

Jelentősen jobb alkotás volt mint az előző része, bár még mindig erőltetettnek és soknak érzem. A színészek valószínűleg nem a legprofibb szerepüket tudhatják maguk mögött, de hogy is lehetne egy ilyen filmet megnyerően eljátszani? Azért adok 3 csillagot meg számomra "élvezhetőbb" volt mint az első része, de mint ahogy az s, ez is egyszer nézhető és többször nem is érdemes.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 24.

A magam részéről azt az elvet vallom, hogy mindennek adni kell egy esélyt és csak utána mondhatod rá, hogy rossz. Ennek ellenére sokan úgy szidják a Szürke ötven árnyalatát, hogy nem is nagyon tudják miről van szó, csak hát vannak olyan dolgok, amiket ciki szeretni. Mivel végigverekedtem magam E L James trilógiáján, kétszer megnéztem az első részt és most pedig a másodikat, így teljes joggal meglehet róla a negatív véleményem. Ami a regényeket illeti, a béna félrefordítások ellenére (sokan mondják, hogy eredeti nyelven amúgy sokkal élvezetesebb a mű) még az első rész volt a legolvasmányosabb (mert abban még van valami eredeti, amivel eddig még nem próbálkoztak, aztán most már sorra jelennek meg az ehhez hasonló erotikus regények). Aztán jött a két folytatás, aminél már egyre fogyott az erőm, hiszen a történet lapos, laposabb és a végére már eléri a leglaposabb fázist azzal, hogy átmegy egy romantikus maszlagba, amiben a szexjeleneteknek szinte semmi súlyuk, inkább csak töltelékek a nyálas romantikus jelenetek között (és nem nagyon hiszem, hogy ez lett volna a cél). Amennyire emlékszem a második regényben, azért elvétve előfordult egy-két akció dúsabb jelenet, de...hol is voltak ezek a filmben? Szerintem ezeket szépen lespórolták belőle, nem volt autós üldözés, s az egykori alávetett Ana elleni akciója is elég vérszegényre sikerült. Na és itt van még Jack és Elena, akiknek a feszültséget kellett volna gerjeszteni a történetben, de könnyű szerrel lerendezték a dolgot "egy kis pezsgőt löttyintek az arcodba és kapsz egy pofont"-tal. S ha már itt tartunk, Kim Basinger inkább szánalmas, mint fenyegető femme fatal. Az első filmhez képest azért kevesebb benne az olyan jelenet, amikor lerí a színészekből az amatőrség (sőt, meg merem kockáztatni, hogy Dakota Johnson még fejlődött is színészileg), ennek ellenére ez még mindig nem jó és komolyan el se merem képzelni, mit fognak tudni kihozni a harmadik részből, amiben a regény alapján, még az eddigieknél is kevesebb potenciál rejlik. Hát, majd meglátjuk.


 
Deku   2018. 03. 13.

Igazi pusztulat volt ez a film akárcsak a többi része. Gyakorlatilag semmi értelme nem volt a történetnek. Így én a karaktereket sem tudnám értékelni és nem is lenne sok értelme az az igazság.

 
MP170506   2017. 07. 10.

Véleményem szerint sokkal jobban sikerült, mint az első rész. Bár valahogy bármit fognak kihozni ebből a regényből az emberek látatlanban is már csak elítélni fogják. A legtöbben esélyt se adnak, hogy bizonyítson a film, már úgy ülnek elé, hogy nem lesz jó. Én teljesen kizártam a könyvet, úgy próbáltam nézni és azt kell mondjam, hogy igenis megállja a helyét, pedig nem adja vissza a könyv történéseit. És a színészek se rosszak!!

 
MKristijan   2018. 01. 21.

Látványpornó, fogjunk egy aránylag kellemes képi világot, cseppnyi ridegséggel, jó zenékkel, szánalmas karakterekkel és pont egy ilyen valamit kapunk. Már nem is értem miért nézzük meg az új részeket. A hype miatt, vagy azért amiért az Alkonyatot is, mert más is nézi, és tudjunk róla beszélgetni, vagy Dakota Johnson miatt... nem tudom.

 
nanita95   2018. 09. 07.

Miért is lett gyenge ez a film?!... Első, mert a könyv is elég gyenge folytatást produkált és hát ismerjük a közmondást: Sz**ból nehéz várat építeni. Másodrészt a készítők alapvető emberi gesztusokra, kifejezésekre nem figyeltek oda... nincs olyan ember aki nem a mondandója elején jelzi mimikával az érzést a való életben. Christian Grey rend szerint a mondat közepén kezdett el grimaszolgatni.... De a színésznő társ sem a kifejező arcmimikájáról híres. Semmi izgalom nincs ebben a filmben. Nem történik semmi, csak szex de az 12x. Tudom hogy az egész erre megy ki és hogy ez egy soft porno semmi több. Mégis én vártam volna valami bonyodalmat, lehet én tettem magsra a mércét és nem vagyok a film színvonalával megegyező sekélyességi szinten, de nekem semmit nem nyújtott ez a film kivéve hogy néhány szexuális segédeszközről megtudtam hogy micsoda és mire kell használni... nem mintha eszembe jutna bármikor is ilyesmivel kísérletezni.

 
MMcFly2015   2017. 02. 08.

Két éve az első rész jogosan kavart nagy port, hisz a könyv rajongói szerint is gyenge lett a filmadaptáció. Barátnő unszolására megvettem a jegyeket a filmre, de felkészültem a lehető legrosszabbra. Lehet ennek is köze van hozzá, de úgy gondolom jobban sikerült az első résznél. Itt már van egy értelmes, kerek romantikus történet, és bonyodalom. El tudom hinni a két szereplő közötti vonzalmat, és néhol a poénok is működtek.. Sajnos az amerikai milliomos giccs jelentősen dominál a filmen, főleg a végén, de erre számítani lehetett. A könyvet nem olvastam, de a sztori előrehaladtával nem volt feltűnő a gyors tempó, mint az első résznél. Nem tudom, hogy a komolyabbra fordult történet, vagy a rendező váltásnak köszönhető ez, mindenesetre egy átlagos romantikus filmre sikerült, ami nem a legjobb, de nem is fájdalmasan rossz. A vége pedig fordulattal zárul, ami kicsit felcsigázza az embert a folytatáshoz.

 
VvV   2018. 12. 01.

Különösebb filmértéke nincsen. Tök sablonos a története, amit feldobtak néhány izgalmas dallal és szexjelenettel.

 
zsirafcica   2018. 02. 17.

Szerintem a második rész sokkal jobban lett elkészítve. És itt már van rendes történet is. Az első részben a szörnyeteg férfi és a visszahúzódó egyetemista lány kapcsolatának kezdete lett bemutatva. Viszont itt már nem csak róluk volt szó, hanem a körülöttük élő emberekről is, akik segítik illetve hátráltatják a kapcsolatukat. Ebből a szempontból sokkal életszerűbb is, mert a valóságban is a környezetünk hatással van ránk, és a cselekedeteinkre. Nekem nagyon tetszett, szerintem fantasztikus lett. És itt már, mintha a színészek is közelebb kerültek volna egymáshoz.

 
Acropolis   2017. 02. 27.

Idióta, rossz film. Tulajdonképpen semmiről sem szól. Vígjáték kategóriában sem állja meg a helyét, mert a humora is nagyon gyenge. Nem érdemes megnézni!

 
miklosvaridori   2017. 05. 11.

Rég láttam már ennél pocsékabb filmet, még az első részét is felülmúlja negatív értelemben, annyira semmitmondó és érdektelen történet és hiteltelen karakterek.

 
VK   2017. 04. 05.

Ez a rész még gyengébbre sikerült mint az első, ami szintén nem tetszett. Gagyi, gyenge sztori és a színészi alakítás is gyenge. Egyáltalán nem voltak benne izgalmas részek.

 
tilino   2017. 02. 07.

A szürke ötven árnyalata után sok reményt nem fűztem a filmhez, de egy esélyt adtam és jobban tetszett mint az eredeti része. A történetben több a fordulat és a mondanivaló, a karakterek változatlanok.

 
Beuszi   2017. 02. 25.

Szerintem ez a film méltó folytatása A szürke ötven árnyalatának, sőt azt kell, hogy mondjam, nekem még jobban is tetszett, mint az elődje. Sokkal izgalmasabb és érdekfesztőbb volt.

 
jozsagabri   2017. 02. 23.

Vegyes érzésekkel távoztam a moziból, mert egyrészt voltak humoros beszólások a film stílusa ellenére, ugyanakkor untatott is, mert az események nem haladnak. A film mintha csak egy helyben állna, ugyanazzal a problémakörrel foglalkozva, fordulatok nélkül.

 
T.Andras   2017. 04. 03.

Ez a film pontosan olyan volt, mint amilyenre számítani lehetett az első rész alapján. Nehéz véleményezni, mert mint film nem rossz, de maga az alaptörténet rendkívül megosztó és sokaknál kicsapja a biztosítékot. Engem nem nyűgözött le, de egyszer meg lehetett nézni.

 
Dius0520   2018. 01. 04.

Az első rész számomra érthetetlenül rossz volt. Nem tudtam hova tenni, hogy ez most mi is akar lenni pontosan... de a 2. részt olyan jól megtöltötték tartalommal és történekkel, hogy kitisztult számomra az első rész története is. Ez a rész értelmet adott a trilógiának és így már izgatottan várom a 3. részt is.

 
johndoe83 Nézhetetlen  2017. 02. 18.

Ez egy rakás szar..Bocs ha valakinek beletapostam a lelkivilágába! De éppen olyan igénytelen, mint az első rész. Ne nézzétek, ha nem akartok elcseszni pár órát az életetekből!

 
Mia1982   2017. 05. 01.

Jó volt, tetszett, bár nem újranézős. Élveztem minden percét, a férfi főszereplő igencsak jóképű legény :)

 
erika23veres   2017. 04. 27.

Nem olvastam a könyvet. Az első rész tetszett, viszont ez véleményem szerint sokkal laposabbra sikeredett.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.