'Itt volt az ideje': Történelmet ír az új Star Wars-film rendezője

Filmtörténeti jelentőségű döntés született a Lucasfilmnél. A stúdió ugyanis szerződtette a kétszeres az Oscar-díjas rendezőt, Sharmeen Obaid-Chinoy, aki az első női rendezője lesz egy Star Wars filmnek a jövőben.

“Nagyon izgatott vagyok a projekt miatt, mert úgy érzem, hogy valami nagyon különlegeset fogunk létrehozni. Most 2024-ben járunk, és itt az ideje, hogy egy nő lépjen színre, aki egy messzi-messzi galaxis történetét formálja meg” - nyilatkozta Sharmeen Obaid-Chinoy a CNN-nek.

Az már most tudható, hogy Obaid-Chinoy fogja rendezni azt az új Star Wars filmet, amelynek középpontjában is Rey karaktere áll, így Daisy Ridley is visszatérhet a franchise-hoz. Bár a szinopszis egyelőre nem ismert, mindenesetre az is ismert, hogy a film cselekménye a Skywalker kora történései után játszódik majd.

“Az életemet azzal töltöttem, hogy valódi hősökkel találkoztam, akik legyőzték a legelnyomóbb birodalmakat és lehetetlen esélyekkel küzdöttek, és számomra ez a Star Wars szíve... ezért is vonzott az új Jedi Rend ígérete... És ezért különösen izgatott vagyok” - írta még a rendező tavaly áprilisban a közösségi médiában. A Sharmeen Obaid-Chinoy rendezésében készülő Star Wars filmet a tervek szerint 2026-ban mutatják be.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»