Jackie Chan mint időutazó Indiana Jones: Újra együtt az akciósztár és számos látványos filmjének rendezője

A hivatalos bejelentés szerint a The Legend című filmben Jackie Chan egy régészt alakít, aki egy olyan kalandot él át, amely téren és időn keresztül vezeti őt...

Sok részlet még nincs, de egy már megjelent promóciós plakáton egy csoport látható, akik egyfajta jégkapu előtt állnak. A túloldalon nagydarab lovasok egy történelmi csatából. Arra számítunk tehát, hogy Jackie Chan egy Indiana Jones alias kalandos régészt fog megtestesíteni, aki egy felfedezőút során esetleg valamilyen portálra bukkan.

De összehasonlító filmként említik a 2005-ös A mítosz című filmet is, ahol Chan már megtestesített egy régészt, aki kapcsolatba került a múlttal - itt azonban nem időutazás történt, hanem a régész a jelenben hirtelen egy ősének (szintén Chan) élményeit látta, aki 2000 évvel ezelőtt, tábornok korában beleszeretett egy hercegnőbe.

A mítoszt annak idején Stanley Tong rendezte é a Legendát is ő fogja. Ez lesz a tizedik alkalom, hogy Tong rendezi honfitársát, Chant. Legutóbb a 2020-ban bemutatott, meglehetősen nagy csalódást keltő Vanguard című akciófilmet forgatták együtt.

A duó további együttműködései, amelyek már eddig is látványos akciójelenetekkel ajándékoztak meg minket, több reményt adnak. Stanley Tong, aki egy ideig Jackie Chan kaszkadőrdublőrjeként is dolgozott, rendezte a Rendőrsztori III.  című filmet, amely Chan filmográfiájának egyik csúcspontja, és amelyben a főszereplő és társa, a friss Oscar-díjas Michelle Yeoh (Minden. Mindenhol. Mindenkor) nyaktörő akciókat hajtank végre.

A Balhé Bronxban című filmmel Tongnak köszönhető az az alkotás is, amely végül a 90-es évek közepén Jackie Chant az Egyesült Államokban a régóta esedékes áttöréshez segítette hozzá, és ámulatba ejtette az ottani közönséget, hiszen az ehhez a filmhez hasonló mutatványok a hollywoodi moziban még nem voltak ismertek.

Egyelőre nem tudni, hogy a The Legend mikor kerülhet a mozikba. Jackie Chan nemrégiben a Ride On című aktuális filmjével meghódította a kínai mozis toplisták első helyét. Azt még nem tudni, hogy az idős kaszkadőrről szóló vígjáték mikor érkezik Magyarországra.