Jake Gyllenhaal régi titkot osztott meg Heath Ledgerről

Jake Gyllenhaal nemrégiben interjút adott az Another Man magazinnak, amelyben szóba került karrierje talán legnagyobb visszahangot kiváltó filmje, a Túl a barátságon is. Mint ismert, a 2006-os Oscar-gálán nyolc jelölésből hármat meg is nyert a dráma, ám a legfontosabb kategóriában alulmaradt. Jake Gyllenhaal most erről és filmbéli partneréről, Heath Ledgerről árult el egy érdekes titkot.

Titoknak valójában nem is lehetne nevezni, csak épp eddig valahogy nem került szóba. 2006-ban óriási megdöbbenést okozott mind a rajongók, mind a kritikusok körében, hogy a díjátadón a legjobb film kategóriában a Túl a barátságon végül alulmaradt az Ütközésekkel szemben. Persze így is hatalmas sikert ért el, hiszen megnyerte a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv és a legjobb zene kategóriáját. Ugyanakkor a két főszereplő – Heath Ledger és Jake Gyllenhaal – is csak jelölésig jutottak a legjobb férfi főszereplő és a legjobb férfi mellékszereplő kategóriákban, azokat mások nyerték meg.

A díjátadó után egy darabig még forrongtak a rajongók, de az idő múlásával szépen a feledés homályába veszett az ügy. Egy évvel később viszont az Oscar-gála szervezői felkeresték Jake Gyllenhaalt és Heath Ledgert, és felkérték őket, hogy szerepeljenek a 2007-es díjátadó felvezetőjében. Arra kérték őket, hogy vicceljék el az egy évvel korábbi történéseket, amibe Jake Gyllenhaal végül is bele is ment. De nem úgy Heath Ledger, aki azonnal visszautasította a felkérést. Mint az interjúban Jake Gyllenhaal most elmesélte, színésztársa hallani sem akart róla, hogy viccet csináljanak az egy évvel korábbi történetből, mert azzal bizony a melegekből csinálnának viccet, és ebben ő nem kíván részt venni.

Heath Ledger még ebben az évben leforgatta A sötét lovagot, amiben Jokert alakította. Ezért a szerepért 2008-ban meg is nyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart, de sajnos azt már nem tudta átvenni, mert idő közben elhunyt. Jake Gyllenhaal az évek során számos remek filmben szerepelt, de a Túl a barátságon óta egyetlen Oscar-jelölést sem kapott eddig.