Jake Gyllenhaallal jön Guy Ritchie háborús filmje, és ez még nem minden!

Jake Gyllenhaaltól már megszokhattuk, hogy szinte bármilyen műfajban és bármilyen szerepben megállja a helyét. Legyen az egy dráma két cowboyról, a Marvel moziverzum egy szelet vagy akár egy videojáték moziadaptációja. A thrillerek és a katasztrófafilmek sem állnak messze a színésztől, most pedig belekóstol a háborús filmek világába is.

Ráadásul nem is akármilyen rendező társaságában. Az egyelőre cím nélküli alkotás rendezői székében ugyanis Guy Ritchie ül majd, aki többedmagával a forgatókönyv megírásában is aktívan részt vett. A film Afganisztánban fog játszódni, Jake Gyllenhaal pedig nem meglepő módon egy katonát fog alakítani.

John Kinley őrmester az afganisztáni kiküldetése utolsó napjait tölti, amikor egy helyi tolmács társaságában egy utolsó őrjáratra indul a környéken. Ám a csapatán terroristák ütnek rajta, és a tűzharcban egyedül Kinley és a tolmács Ahmed marad életben. Kinley is megsebesül, ezért Ahmed a nyomukban a terroristákkal kilométereken át hurcolja magával, hogy biztonságos zónába jussanak.

Miután megmenekülnek és Kinley felépül, megtudja, hogy dacára a korábbi megállapodásnak Ahmed és a családja nem kapnak az amerikai hadseregtől menedéket. Ezért, hogy segítsen új barátjának és lerója előtte az adósságát, újra visszamegy a veszélyes zónába, hogy kimenekítse onnan Ahmed családját.

A film forgatása január végén indul Spanyolországban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet sor a bemutatóra, azt viszont igen, hogy hibrid premierre készülhetünk. A film egyszerre kerül majd a mozikba és az Amazon Prime csatornájára is, ugyanis az Amazon az 55 millió dolláros költségvetés nagyjából felével támogatja a projektet. Így az Amazon kapta a forgalmazási jogokat többek közt Európában, Ausztráliában, Kanadában, Latin-Amerikában és Dél-Afrikában is.