Jared Leto úgy megkínozta magát, hogy a kollégája is elborzadt (Morbius)

Jared Leto kétségtelenül Hollywood egyik legnagyobb átváltozóművésze, a sztár annak idején a Chapter 27 főszerepe miatt közel harminc kiló súlyfelesleget szedett fel, majd a 2013-ban bemutatott Mielőtt meghaltam előkészületei során húsz kilótól szabadult meg.

Nem volt másként a múlt hét folyamán debütált Morbius esetében sem. Bár Daniel Espinosa rendezését igencsak elmarasztalták a kritikusok, ahhoz viszont kétség sem fér hozzá, hogy Jared Leto ezúttal is mindent beleadott, hogy minél hitelesebben hozza Michael Morbius karakterét.

A film cselekményében Michael Morbius látványos fizikai változáson megy keresztül, a betegsége miatt csontsovány tudós ugyanis a későbbiekben hatalmas izomtömeggel gyarapodik, amelyet Leto a forgatás során rendkívül gyorsan pakolt magára.

A színész egy friss interjúban elmondta, hogy a fogyás számára egy sokkal könnyebb folyamat, így nem kicsit volt megterhelő formába hoznia magát a szerep kedvéért. “Amikor lefogysz, a tested természetes módon fel akar töltődni. A Morbius tökéletes film számomra ebből a szempontból, hiszen színészként érdekelnek a fizikai és az érzelmi kihívások” - mondta Leto.

A színésznek egyébként sikerült lenyűgöznie és egyben a frászt is hoznia kollégáira. Matt Smith elmondása szerint ő maga soha sem látott ahhoz hasonlót, ahogy Leto végig hű maradt a szerepéhez. Hasonlóan vélekedett Adria Arjona is, aki megjegyezte, hogy számára teljesen elképzelhetetlen, hogy hasonló helyzetbe hozza saját magát.

“Láttam a hátát, és láttam azt is, hogy fizikailag mit kell tennie a testével. Órákat töltött bizonyos helyzetekben, és nem lépett ki a szerepéből. Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy én ennyi órán keresztül ilyen helyzetben legyek. Hogy ez milyen hatással volt a testére, az igazán lenyűgöző volt, de egyben félelmetes is volt látni” - mondta a színésznő.

55 Morbius  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

A zseniális orvos, Michael Morbius (Jared Leto) halálos betegségben szenved, de hiába kutatja az ellenszert, az idő vészjóslóan nehezedik fölé, és pontosan tudja, hogy már nincs... több»