Végre a  hazai mozikban az utóbbi hónapok legnagyobb animációs sikerfilmje, a Jetikölyök. A friss bemutató kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A Pearl Studio és a DreamWorks Animation közös produkciója nagyszabású, 3000 mérföldes utazásra viszi a közönséget Sanghaj utcáitól a lélegzetelállító havas himalájai tájakig. Amikor egy csintalan baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a föld legmagasabb pontján.
A rendező Jill Culton (Nagyon vadon) a társrendező Todd Wilderman (Trollok, Croodék), a producer Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Végre otthon!) az executive produced Tim Johnson (Túl a sövényen, Végre otthon!, Z, a hangya). A főbb szereplők hangját olyan sztárok kölcsönzik, mint Sarah Paulson, Chloe Bennet, Eddie Izzard, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor és Michelle Wong.

Íme tehát 8 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Sarah Paulson pályafutásának első egészestés animációs filmje.
  • Ezzel a filmmel debütál rendezőként Todd Wilderman.
  • A Jetikölyök a DreamWorks Animation ötödik női főszereplős animációs filmje: Csibefutam, Szörnyek vs. Űrlények, Croodék, Trollok.
  • Bár televíziós sorozatokban vállalt már szinkronmunkát, ez Chloe Bennet első egészestés animációs filmje.
  • A Jetikölyök pontosan egy évvel az Apróláb című animációs film került a mozikba. A dolog érdekessége, hogy mindkét produkció a jetikről szól.
  • A DreamWorks Animation 2010 óta fejleszti a Jetikölyök filmtervét. A projekten eredetileg Jill Culton író-rendező kezdett el dolgozni, ekkor még Everest cím alatt, de 2016-ban végül kiszállt a filmből. Ekkor lépett a helyébe Tim Johnson és Todd Wilderman.
  • A Jetikölyök világpremierje 2019. szeptember 7-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.
  • A Jetikölyök remek kritikai fogadtatásban részesült. Az animációs film jelenleg is 87 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2019.10.24.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: