Az új Star Wars film előzetese mellé megérkezett a produkció alcíme, egyelőre azonban nem teljesen világos a nézők számára, mit is jelenthet a The Rise of Skywalker.

Az biztos, hogy nem kis felelősség van most a rendező, J.J. Abrams vállán, hiszen egy teljes széria befejező részének elkészítésén dolgozik épp, amely közel negyven éves múltjával a filmtörténelem egyik legmeghatározóbb franchise-a lett.

„Úgy éreztem, ez a legmegfelelőbb cím a film számára. Tudom, hogy kissé provokatív, és hogy rengeteg kérdést vet fel, de természetesen minden értelmet nyer majd, miután a rajongók megnézték a filmet. A kilencedik epizódnak különleges szerepe és hatalmas felelőssége van, hiszen nem csupán egy új trilógiát zár le, hanem a korábbi nyolc epizód cselekményét is. Új hőseink vannak, akik örökségül kapnak valamit, amelyet évekkel korábban hagytak rájuk. Egyetlen egy ember, egy apa öröksége ez, aki hatalmas nagy bűnt követett el, és hogy mit kezd mindezzel egy új generáció, az szintén hatalmas nagy kérdés.”, nyilatkozta a rendező.

Hogy egyelőre konkrétan mit is jelent azonban a cím, többet nem árult el Abrams, mindezt majd a nézőknek kell alighanem felfejteniük idén decemberben, amikor mozikba érkezik a Star Wars IX.