Joaquin Phoenix improvizálta a Joker legmeghökkentőbb jelenetét

Bár a Joker bővelkedik emlékezetes jelenetekben, egy talán még ezek közül is kiemelkedik, melyről most derült ki, hogy nem is szerepelt a forgatókönyvben. Figyelem, cikkünk SPOILEReket tartalmaz.

Ha láttátok a Jokert, biztosan emléketek még arra a jelenetre, amikor Arthur Fleck kipakolja a hűtőjét, majd belemászik, és magára csukja az ajtaját. Nos, nehéz elhinni, de igaz, a szóban forgó jelenetet Joaquin Phoenix valójában improvizálta.

Ezt maga a film operatőre, Lawrence Sher osztotta meg egy friss interjújában, melyben elmondta, hogy Phoenix ezzel a húzásával a teljes stábot megdöbbentette, pedig messze nem ez volt az egyetlen improvizációja a forgatáson.

„Azon filóztunk, hogy mégis mit művel, tényleg bemászott a hűtőszekrénybe? Vicces volt, ugyanakkor nagyon bizarr is” - mondta az operatőr.

Az Arany Pálma díjas Jokerben Joaquin Phoenix sokak szerint karrierje alakítását hozza, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez meghozhatja számára élete első Oscar-díját. Nem kérdés, hogy meg is érdemelné.

Ha még nem láttad a filmet, még nem maradtál le, ugyanis a Joker továbbra is látható a hazai mozik műsorán.

Via Indiewire