A Halálos iramban zászlóshajó franchise, ahogyan azt ismerjük, a közelgő kétrészes fináléval ér véget, amely a Louis Leterrier rendezte Halálos iramban 10-zel kezdődik.

A legtöbb rajongó azonban nem számít arra, hogy a franchise egyhamar véget ér. Egy spinoff-film már készült, a 2019-es Halálos iramban: Hobbs és Shaw, és a Business Insider új, a Universal Pictures filmfőnökével, Donna Langley-vel készített interjúját tekintve biztosan lesz még több is.

"Szívesen látnék egy női Halálos irambant - mondta Langley - Vin Diesel is szeretné. Annyi nagyszerű és elképesztő női karakter van a franchise-ban, és most itt van Brie Larson, aki kiegészíti ezt a hihetetlen listát. Nagyon szeretném, ha csinálnánk egy női verziót."

Néhány éve már keringenek pletykák arról, hogy a Halálos iramban franchise kap egy spinoffot, amely a női társulatot helyezi középpontba, amelyben az eddigi női karakterek közül ott lehetne: Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Helen Mirren és Nathalie Emmanuel.

Az Oscar-díjas Brie Larson új szereplő a Halálos iramban 10 szereplőgárdájában. Vin Diesel 2019-ben az Instagram kommentszekcióján keresztül jelentette be, hogy Nicole Perlman, Lindsey Beer és Geneva Robertson-Dworet forgatókönyvírókat bízták meg a női spinoff írásával, de a stúdió hivatalosan sosem adott zöld utat a projektnek.

"A lányoknak szükségük van egy spin-offra - mondta a franchise főszereplője, Ludacris 2021-ben a SiriusXM Town Hallban - Ez az a sztori, aminek szüksége van egy spin-offra. Az összes kemény, vagány nő, aki ebben a filmben szerepel, megérdemli."

Brewster, aki a franchise első részének megjelenése óta jelen van, ugyanebben az interjúban hozzátette: "Ez fantasztikus lenne. Hallottam ezeket a pletykákat. Szerintem hihetetlen lenne. Gondoljatok bele, hány embert hozhatnánk vissza, nem igaz? Visszahozhatnánk Eva Mendest, akivel hihetetlenül jó lenne együtt dolgozni. Nagyon, nagyon király lenne" - tette hozzá Brewster - "Szóval, nem tudok beszélni a tárgyalásokról, de szerintem fantasztikus lenne. Szóval, drukkolok."

Míg a szereplők rendszeresen beszéltek arról, hogy csinálnának egy női spin-offot a filmből, az új Insider-interjú ritka alkalom, hogy az Universal főnöke, Langley nyíltan beszélt arról, hogy ő is ezt szeretné.

"Szeretnék egy női spin-offot" - mondta Nathalie Emmanuel a Digital Spy-nak az év elején - "Megtaláljuk a módját, hogy mindenkit visszahozzunk, és csinálunk egy vagány női 'Fast' filmet. Nagyon benne vagyok. Ez az a 'Fast' spin-off, amit akarok, amit követelek!"

Larson nem az egyetlen Oscar-díjas női színész, aki csatlakozik a franchise közelgő 10. részéhez. Rita Moreno is feltűnik a folytatásban, amelyet az Universal 2023. május 19-én küld a mozikba.