76 Aladdin  (2019)

Az Aladdin hatalmas anyagai sikere meglehetősen indokolttá teszi a második részt. A Disney belevág a folytatásba?

Az Aladdin első előzetese után nem sokan jósoltak volna 1 milliárd dolláros összbevételt Will Smith kék Dzsinnjének, azonban a film magasan a várakozások felett teljesítve óriási kasszasiker lett. Ha pedig egy film bevételei meghaladják a 1 milliárdot, akkor szinte kizárt, hogy ne készüljön el a folytatás is.

Erről beszélt egy friss interjújában a film producere, Dan Lin  is, aki elmondta, hogy ő személy szerint bele szeretne vágni a második rész munkálataiba. Lin hozzátette, hogy a tárgyalások már megkezdődtek a produkció kapcsán, de szóba került az is, hogy rajongói kérésre jó eséllyel a Return of Jafar (az Aladdin és Jafar című 1994-es animációs folytatásfilm) szolgáltathatja majd a sztori gerincét. Ami pedig a rendezőt illeti, a producer kitart Guy Ritchie mellett, így csak a direktoron múlik, hogy vállalja-e a folytatást.

Az Aladdin a magyarországi mozikban is kasszasiker lett, idehaza több mint 310 ezren látták a Disney klasszikus élőszereplős adaptációját, ami a bevételek nyelvére fordítva közel 500 millió forintot jelent.