2020.07.20   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Nem akármilyen sztori érkezett Olaszországból. Az olasz rendőrség ugyanis érdekes úton jutott el egy drogcsempész elfogásához. A történet kötődik a John Wick: 2. felvonás-hoz, pontosabban annak egyik szereplőjéhez is.

A kolumbiai Medellin városából érkezett a Milánó melletti Malpensa reptérre az a kávécsomag, amely felkeltette a vámosok figyelmét. A csomagon ugyanis egy név szerepelt: Santino D’Antonia, aki ugyebár a John Wick: 2. felvonás ügyeletes főgonosza volt, vagyis egy kitalált maffiavezér. Ez szemet szúrt a vámosoknak, akik meg is vizsgálták a kérdéses kávécsomagot, abban pedig kokainra bukkantak a kávészemekbe töltve.

Ezzel az ügy természetesen nem ért még véget, ugyanis a csomagot egy firenzei kávéboltba címezték, ahol egy meg nem nevezett 50 éves férfi jelentkezett érte. Az olasz rendőrség végül a helyszínen tartóztatta le a férfit a viccesen csak Caffe Scorretto fedőnevű akcióban. A Caffe Scoretto az olaszoknál igen népszerű Caffe Corretto kávétípus elferdített változata. Utóbbi annyit tesz, kávé alkohollal, míg előbbit romlott kávénak lehetne fordítani.

Az olasz hatóságok tehát a jelenleg talán legnépszerűbb aktuális akciófilm-franchise-nak köszönhetik, hogy egy újabb jelentős kokainszállítmányra csaphattak le. Ugyanakkor azt is elismerik, hogy a csempészek jó eséllyel észrevétlenül eltűnhettek volna, ha nem használják a John Wick: 2. felvonás főgonosza, Santino D’Antonio nevét. A jelek szerint ugyanis nem csak a bűnözők, de a hatóságok is szeretik Keanu Reeves filmjeit…