Johnny Depp egy halom pénzt adományozott kollégája lányának

Bár Johnny Depp mostanában sajnos inkább a bírósági ügyével és magánéleti botrányával tartja munkában a sajtót, azért illik néha megemlékezni a színész jó oldaláról is. Mert akármennyire is elkönyvelte a közvélemény erőszakos és agresszív férjként, neki is van jó oldala, sőt. Ezt 2009-ben többedmagával meg is mutatta a világnak.

Ekkor forgatták a jobb sorsra érdemes Doktor Parnassus és a képzelet birodalma című mozit, amely egészen parádés szereposztással büszkélkedhet. Johnny Depp mellett szerepelt benne Jude Law, Colin Farrell, Heath Ledger, Andrew Garfield, Christopher Plummer és Peter Stormare is. A rendezői széket pedig Terry Gilliam foglalta el.

A sztori egy különös vándormutatványosról és barátairól szól, akik az utcán keresik meg a betevőt. Csakhogy ez a mutatványos nem csak bűvésztrükköket tud, hanem valódi mágus, így a képzelet birodalmát képes megnyitni a nézők előtt. Igen ám, de hatalmát nem akármilyen körülmények közt szerezte: alkut kötött az ördöggel, aki most a nyomában jár és a jussát követeli.

A film forgatását szörnyű tragédia törte meg, ugyanis Heath Ledger ekkor veszítette életét gyógyszertúladagolásban. Munkatársai már előre sejthették, hogy komoly gondok vannak az akkor még csak 28 éves fiatalemberrel, mivel az álmatlanságra hivatkozva már a szemük láttára is több különböző gyógyszert tömött magába egy kis pihenés reményében.

Heath Ledger egy alig két éves kislányt hagyott hátra, a kis Matilda Rose-nak azonban aligha kell anyagi gondok miatt aggódnia. A tragédia után ugyanis Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell is összefogtak. Az egy dolog, hogy a trió segített végül tető alá hozni a forgatás befejezését is, de ezen túl a film után járó teljes járandóságukról is lemondtak – méghozzá Matilda javára.