Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
67%

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (2009)

The Imaginarium of Doctor Parnassus
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Doctor Parnassus és a képzelet birodalma
 
Timcsi   2019. 03. 20.

legújabb vélemény

0

Biztos Heath Ledger halála is betett a filmnek, de valahogy az egész története eléggé zaklatott.

 
indingo   2017. 07. 02.

0

Nálam annyira nem jött be a film, nagyon szaggatott volta, ami lehet, hogy a több főszereplős kivitelnek köszönhető. Lehet, hogy ha szegény Heath Ledgerrel készül el a teljes film kompaktabb a sztori.


 
HercegPeter   2016. 12. 29.

0

Nem is tudom, hogy mit mondjak. Még azt sem tudom egyértelműen eldönteni, hogy tetszett-e egyáltalán. Mindenesetre érdekes film, semmiképpen sem mondható átlagosnak. Én is csak azért soroltam az "átlagos" kategóriába, mert még nem telt el elég idő. K... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

0

Először is furcsának tartom, hogy a filmadatlapon a szereplőknél pont a központi szereplők (Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law) maradtak ki, ezt amennyiben lehet kérem pótolják. Maga a film nekem tetszett, bár néha kicsit kesze-kusza volt, viszont f... több»

 
Bazzzsi   2017. 11. 04.

0

Felsőbb szinteken játszódó film, különös látványvilággal és érdekes történettel, ami valakinek vagy bejön vagy sem. Én az utóbbiak táborát erősítem.

 
Bibabac   2017. 10. 01.

0

Reménykedve ültem le megnézni ezt a filmet, sok jót hallottam róla, de csalódnom kellett. Látványos volt, és a világa meglepett, volt benne egyediség, de mint film eléggé... nem is tudom, talán erőltetettnek mondanám.

 
Luxury   2015. 12. 29.

0

Nagyon sajnálom, hogy Heath Ledger, hogy ennek a forgatásán húnyt el, így mindig eszembe jut. Elgondolkodtató történet, eléggé fantáziadús. Egyszer nézhető

Galéria (11)

Heath Ledger
Jude Law
Colin Farrell

Videók (1)

A film összbevétele 7 689 607 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger halála kétségtelenül fellendítette a jegyeladásokat.

(Bogi87)
 

Monique Prudhomme jelmeztervező az Amerikai Jelmeztervező-Szövetségtől az Év Legjobbjának járó kitüntetést kapta, valamint a Nemzetközi Újságíró-Akadémia Satelilte-díjátadóján a Legjobb Kosztümöknek szólót.

(Bogi87)
 

A Total Sci-Fi Online Magazin olvasói 2009 legjobb fantasy-jének választották.

(Bogi87)
 

A film a kritikusoktól igen vegyes kritikákat kapott.

(Bogi87)
 

A film világszerte több mint 60 millió dollárt eredményezett.

(Bogi87)
 

A film kb. 30 millió dollárból készült el.

(Bogi87)
 

Tony dublőre Zander Gladish volt, akit az első két Képzelet-jelenetben láthatunk, és minden alkalommal a jellegzetes fehér maszkot viseli, és nem szólal meg.

(Bogi87)
 

Farrell azt nyilatkozta, hogy Ledger szinte megszállta őt így valójában az elhunyt munkáját folytatta ahelyett, hogy a saját szájíze szerint játszott volna.

(Bogi87)
 

Ledger halála után pár hónapig leállt a munka, majd egy zseniális ötlettel folytatták a film elkészítését. Kitalálták, hogy a Képzelet Birodalmába való minden egyes belépésekor Tony arca megváltozik, így új színészeket alkalmazhattak és befejezhették a művet.

(Bogi87)
 

A filmet William Vince és Ledger emlékének szentelték, a stáblista elején az olvasható: "Heath Ledger és barátai filmje".

(Bogi87)