Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67%

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (2009)

The Imaginarium of Doctor Parnassus
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Doctor Parnassus és a képzelet birodalma
 
Timcsi   2019. 03. 20.

legújabb vélemény

Biztos Heath Ledger halála is betett a filmnek, de valahogy az egész története eléggé zaklatott.

 
indingo   2017. 07. 02.

Nálam annyira nem jött be a film, nagyon szaggatott volta, ami lehet, hogy a több főszereplős kivitelnek köszönhető. Lehet, hogy ha szegény Heath Ledgerrel készül el a teljes film kompaktabb a sztori.


 
HercegPeter   2016. 12. 29.

Nem is tudom, hogy mit mondjak. Még azt sem tudom egyértelműen eldönteni, hogy tetszett-e egyáltalán. Mindenesetre érdekes film, semmiképpen sem mondható átlagosnak. Én is csak azért soroltam az "átlagos" kategóriába, mert még nem telt el elég idő. K... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

Először is furcsának tartom, hogy a filmadatlapon a szereplőknél pont a központi szereplők (Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law) maradtak ki, ezt amennyiben lehet kérem pótolják. Maga a film nekem tetszett, bár néha kicsit kesze-kusza volt, viszont f... több»

 
Bazzzsi   2017. 11. 04.

Felsőbb szinteken játszódó film, különös látványvilággal és érdekes történettel, ami valakinek vagy bejön vagy sem. Én az utóbbiak táborát erősítem.

 
Bibabac   2017. 10. 01.

Reménykedve ültem le megnézni ezt a filmet, sok jót hallottam róla, de csalódnom kellett. Látványos volt, és a világa meglepett, volt benne egyediség, de mint film eléggé... nem is tudom, talán erőltetettnek mondanám.

 
Luxury   2015. 12. 29.

Nagyon sajnálom, hogy Heath Ledger, hogy ennek a forgatásán húnyt el, így mindig eszembe jut. Elgondolkodtató történet, eléggé fantáziadús. Egyszer nézhető

Heath Ledger
Jude Law
Colin Farrell

A film összbevétele 7 689 607 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger halála kétségtelenül fellendítette a jegyeladásokat.

(Bogi87)
 

Monique Prudhomme jelmeztervező az Amerikai Jelmeztervező-Szövetségtől az Év Legjobbjának járó kitüntetést kapta, valamint a Nemzetközi Újságíró-Akadémia Satelilte-díjátadóján a Legjobb Kosztümöknek szólót.

(Bogi87)
 

A Total Sci-Fi Online Magazin olvasói 2009 legjobb fantasy-jének választották.

(Bogi87)
 

A film a kritikusoktól igen vegyes kritikákat kapott.

(Bogi87)
 

A film világszerte több mint 60 millió dollárt eredményezett.

(Bogi87)
 

A film kb. 30 millió dollárból készült el.

(Bogi87)
 

Tony dublőre Zander Gladish volt, akit az első két Képzelet-jelenetben láthatunk, és minden alkalommal a jellegzetes fehér maszkot viseli, és nem szólal meg.

(Bogi87)
 

Farrell azt nyilatkozta, hogy Ledger szinte megszállta őt így valójában az elhunyt munkáját folytatta ahelyett, hogy a saját szájíze szerint játszott volna.

(Bogi87)
 

Ledger halála után pár hónapig leállt a munka, majd egy zseniális ötlettel folytatták a film elkészítését. Kitalálták, hogy a Képzelet Birodalmába való minden egyes belépésekor Tony arca megváltozik, így új színészeket alkalmazhattak és befejezhették a művet.

(Bogi87)
 

A filmet William Vince és Ledger emlékének szentelték, a stáblista elején az olvasható: "Heath Ledger és barátai filmje".

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.