A november 1-jén mozikba kerülő Amszterdam című következő filmje népszerűsítése közben Christian Bale visszatekintett karrierjére, és kalapot emelt Heath Ledger A sötét lovag című filmben nyújtott alakítása előtt.

Miután együtt osztoztak A sötét lovag plakátján, Christian Bale és Heath Ledger kitörölhetetlen nyomot hagytak, mint Batman és Joker. De Bruce Wayne megformálójának számára is bevésődött a forgatás, köszönhetően a Heath Ledgerhez fűződő emlékeinek.

Az ausztrál színész 2008-ban (28 éves korában) kábítószer-mérgezés következtében tragikusan elhunyt, de a Christopher Nolan rendező vezényletével, Joker szerepében nyújtott hihetetlen alakítása nyomot hagyott a filmtörténelemben. Közel 15 évvel a halála után Christian Bale a GQ-ban tisztelgett a színész előtt:

"Micsoda alakítás Heath Ledgertől, micsoda öröm volt vele dolgozni, és látni, hogy ilyen sokat adott magából Jokerként. Néztem, ahogy csinálja, és arra gondoltam, hogy "hű, ez fantasztikus"."

akció | dráma | krimi | thriller

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron... több»

A színész azt is elmondta, hogy ő és Christopher Nolan tisztában voltak azzal, hogy Batman ellenségei mindig érdekesebbek, mint a hős. Ezért a Sötét Lovagnak a lehető legközelebb kellett kerülnie ahhoz, hogy gonosztevő is legyen. A rendező ezután azt mondta Bale-nek:

"Soha ne hagyd, hogy Batman irrelevánssá váljon. Kivéve, hogy ott ültem [ahogy Heath Joker szerepét nézem], és azt gondoltam: "Kicsit jelentéktelennek érzem magam ehhez képest", mert Heath elszakadt a valóságtól! Nagyon büszke vagyok erre a filmre, A sötét lovag hihetetlenül jó, és nagy örömömre szolgált, hogy Heath-tel dolgozhattam. Annyira tehetséges volt, és egy nagyszerű lélek, akivel jó volt együtt lenni. Nagyon hiányzik."

Megható tisztelgés ez. A két férfi korábban már szerepelt ugyanabban a filmben, A sötét lovag előtt egy évvel bemutatott I'm not there - Bob Dylan életei című filmben, amelyben Ledger egy színészt alakított, aki a Christian Bale által játszott zenészt alakította egy életrajzi filmben. A film minden egyes képe Bob Dylan énekes egy-egy arcát idézi fel.

A Sötét lovag után Heath Ledger folytatta a Doktor Parnassus és a képzelet birodalma forgatását, amelyet nem fejezett be. A film mégis elkészül Johnny Deppnek, Jude Law-nak és Colin Farrellnek köszönhetően, akik vállalták, hogy minden egyes alkalommal helyettesítik őt, amikor karaktere egy tükörbe kerül, amely egy párhuzamos világba vezeti őt. 

fantasy | kaland | misztikus | vígjáték

Dr. Parnassus (Christopher Plummer) nem hétköznapi mutatványos. Ő, lánya, Valentina (Lily Cole) és még néhány fura szerzet együtt róják az utcákat, hogy megkeressék a kenyérre... több»