Már javában forog a Jeanne du Barry, amelyben Johnny Depp XV. Lajos királyt alakítja majd.

A Maïwenn rendezésében készülő produkció munkálatai július 26-án kezdődtek, a tervek szerint pedig 11 hétig tartanak majd. A film nem mellékesen Depp “visszatérésének” számít, hiszen közel három év óta nem volt látható nagyobb szerepben.

Depp az elmúlt években gyakorlatilag kegyvesztetté vált Hollywoodban, miután volt felesége, Amber Heard kapcsolaton belüli erőszakkal vádolta meg őt. Az ügyből hatalmas botrány kerekedett, Deppet pedig mind a Disney, mind pedig a Warner Bros. is menesztette.

A Jeanne du Barry XV. Lajos király utolsó hivatalos szeretőjének történetét dolgozza fel. A szegény sorból származó nő szépségét, kulturáltságát és intelligenciáját arra használta fel, hogy a királyi udvar egyik legbefolyásosabb személyévé váljon.

Jeanne jelenléte ugyanakkor hatalmas botrányt kavart Versailles falai mögött, a király és közte szövődő szoros kapcsolat viszont minden írott és íratlan szabályt átlépett. Maïwenn hatodik nagyjátékfilmjében egyúttal a címszerepben is látható lesz, további szerepekben pedig érkezik Pierre Richard és Noémie Lvovsky.