Johnny Depp saját elmondása szerint “furcsán, perverz módon szerencsésnek” érzi magát, hogy korábban felajánlották neki XV. Lajos francia király szerepét a tavaly a hazai mozikban is bemutatott Jeanne du Barry - A szerető című filmben.

“Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy felajánlották a szerepet. Mert amikor Maïwenn és én először találkoztunk és beszélgettünk arról, hogy megcsinálom a filmet, és eljátszom XV. Lajost, Franciaország királyát, majd visszamegy Kentuckyba, ahol minden csak ki van ránt. Szóval rájössz, hogy a semmi köldökéről jöttél, és hirtelen ott kötsz ki, hogy eljátszod Franciaország királyát” - mondta a színész a film brit premierjén, a Mayfair-i Curzon.

“Próbáltam lebeszélni őt erről, de ő nem hallgatott rám, hatalmas bátorság lakozik benne.  Bármit is tettünk, bármit is tapasztaltunk, azt hiszem, és remélem, hogy úgy találja, megérte a gyötrelmeit ennek a gyereknek, aki ennyi ideig próbált filmet készíteni” - tette hozzá Depp.

A film rendezője és szereplője, Maïwenn, szintén elmondta, hogy 2016 óta szerette volna elkészíteni a "Jeanne du Barry"-t. Elmondta, hogy "hosszú évekig Jeanne megszállottja volt, mert ő mindenki más előtt feminista volt".

A Jeanne du Barry, amely Depp egyik első munkája a volt feleségével, Amber Hearddel folytatott elhúzódó jogi csatája óta, tavaly nyitotta meg a cannes-i filmfesztivált, ahol hétperces álló ovációval fogadták.

dráma | életrajzi | történelmi

Jeanne, a kultúra és az élvezetek megszállottja. A munkásosztálybeli nő ügyesen használja intelligenciáját és báját, hogy fokozatosan feljebb lépjen a társadalmi... több»