Úgy tűnik, hogy a Disney csakugyan újra alkalmazná Johnny Deppet a jövőben, legalábbis többen ennek tudják be azt a jelenséget, amelynek szemtanúi voltak a párizsi Disneylandben.

A park ikonikus kastélyának falaira ugyanis egy tüzijáték show folyamán Jack Sparrow kapitányt is kivetítették, illetve néhány ismert szöveg is elhangzott a karaktertől. Annak idején a stúdió szinte azonnal menesztette a színészt A Karib-tenger kalózai produkciótól, hogy volt felesége, Amber Heard kapcsolaton belüli erőszakkal vádolta meg Deppet a Washington Postnak írt cikkében.

A múlt hónapban azonban egy virginiai bíróság Depp javára döntött a volt felesége ellen indított rágalmazási perben, így Heardöt 15 millió dollár kártérítésre kötelezték. Sean Bailey, a Disney produkciós vezetője annak idején a The Hollywood Reporternek azzal indokolta Depp menesztését, hogy egyszerűen csak új lendületet akarnak adni a franchise-nak.

Ezt azonban Depp rajongói nem igazán hitték el, a tárgyaláson pedig még maga Depp is azt elmondta, hogy egyszerűen nincs az a pénz, amiért visszatérne a szériába, ráadásul a stúdió nem távolította el Sparrow karakterét a merchandise-ból.