Johnny Deppnek végképp meszeltek?

Bár színészi tehetségét senki sem veheti el tőle, Johnny Depp egyre nagyobb sebességgel robog lefelé azon a bizonyos lejtőn, amin egykori felesége, Amber Heard indította el. A családon belüli erőszak köré épülő pereskedésük vesztese a jelek szerint Johnny Depp, aki nem csak a becsületét veszíthette el a tárgyalóteremben, de könnyen lehet, hogy a karrierjét is.

Ha mondani kellene egyetlen karaktert, amit mindenki Johnny Deppel azonosít, akkor a többség valószínűleg Jack Sparrowt vágná rá (holott megszámolni is nehéz, hány filmben alakított óriásit a színész más szerepekben is). A Karib-tenger kalózai franchise eredetileg úgy indult, hogy Jack mindössze egy mellékszereplő lesz benne, ám nagyon hamar világossá vált, hogy a nézők leginkább őrá kíváncsiak, ezért lényegében ő az egyetlen főszereplő, aki minden eddig megjelent filmben szerepelt.

De ez a jövőben megváltozik. A Disney javában dolgozik ugyanis a franchise rebootolásán, amelyhez vadonatúj főszereplőket képzelnek el. Ráadásul szeretnék, ha ezúttal a főhős nő lenne, a szerepre pedig már ki is nézték Margot Robbie-t, aki minden bizonnyal rá is fog bólintani a lehetőségre.

Oké, de mi lesz így Jack Sparrow-val és Johnny Deppel? A franchise egyik producere és egyben a színész jó barátja, Jerry Bruckheimer a hírek szerint arról próbálta meggyőzni a Disney fejeseit, hogy ha többre nem is, legalább egy cameóra adjanak lehetőséget Jack Sparrow-nak.

De a Disney állítólag hallani sem akart erről, így egyre biztosabbnak tűnik, hogy néhány éven belül elkészül az első olyan a Karib-tenger kalózai mozi, amiben nem láthatjuk majd mindenki kedvenc kissé ütődött kalózát. Ami már csak azért is nagyon érdekes lépés, mert online petíciókban milliós számban követelik a rajongók Jack Sparrow visszahozatalát.

A labda tehát most a Disney térfelén pattog, és egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Valakit biztosan magukra fognak haragítani (márpedig a rajongói szeretet manapság a legnagyobb kincs). Ha tényleg kitörlik Jack Sparrow-t a franchise-ból, akkor több millió rajongónak okoznak csalódást. Ha viszont nem, akkor azokat haragítják magukra, akik szerint Johnny Depp nem több, mint egy megvetésre méltó asszonyverő…