Aki a ’80-as és ’90-es években volt gyerek, annak Rick Moranis neve egyet jelent a bohókás pasassal, aki állandóan csetlik-botlik, de éppen ettől olyan mókás és szerethető. És éppen ezért imádtuk a legtöbb filmjét, akár el nem ismert tudóst, akár egy szerencsétlen könyvelőt, akár valaki apjának az unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársát játszotta.

De kanyarodjunk vissza az el nem ismert tudóshoz. Egy ilyen figurát játszott az 1989-es Drágám, a kölykök összementek családi moziban. A sztori szerint a tudós a családi ház padlásán egy zsugorító gépet épített, ám az véletlenül a saját gyerekeit és a szomszéd gyerekeit zsugorította össze. Ők aztán a szeméttel kikerülnek a kert végébe, így egy több napon át tartó kalandos útra indulnak a pázsit fűszálai közt vissza a házba.

Sajnos Rick Moranis néhány évvel a film után rákban elveszítette a feleségét, és ettől kezdve visszavonult a rivaldafénytől. Fokozatosan egyre kevesebb szerepet vállalt, hogy minél több időt tölthessen a két gyermekével. Így tulajdonképpen évtizedek óta hiába várják a rajongók, hogy visszatérjen.

De e várakozásnak hamarosan vége! Kiderült, hogy Rick Moranis újra magára ölti az el nem ismert zseni szerepét, készül ugyanis a Drágám, a kölykök összementek folytatása. Igen, volt már neki kettő, a Drágám, a kölyök (marha)nagy lett és a Drágám, most mi mentünk össze!. De most jön egy harmadik folytatás is!

Egyelőre kevés konkrétumot tudni a projektről, azt viszont igen, hogy Rick Moranis karakterének az immár felnőtt fiát Josh Gad fogja alakítani. A sztori szerint ezúttal ő fogja összezsugorítani a saját gyermekeit.

A film a Disney stúdiójában forog majd és a Disney+-on fog megjelenni, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor. Mi mindenesetre nagyon várjuk!