A kék, gyors sündisznó, a Sonic egy tervezési katasztrófából igazi aranybányává fejlődött.

A Sonic, a sündisznó 2 több mint 405 millió dollár bevételt hozott világszerte, ami igazán figyelemre méltó eredmény, különösen azért, mert a világ a bemutatója idején még mindig a covid utáni sokkhatásban volt.

A nagy sikernek köszönhetően nem volt meglepő, hogy gyorsan eldőlt az újabb folytatás sorsa - pozitív irányba. Aki pedig a második rész vége után egy darabig ülve maradt, annak jutalma egy stáblista utáni jelenet, amelyben a Robotnyik professzor által megalkotott Shadow-t bejelentették Sonic új ellenfelének.

De persze ezek a jelenetek nem mindig jelentenek garanciát arra, hogy amit mutatnak, az valóban megvalósul.

A Sonic, a sündisznó 3 első képe, amelyet most Jeff Fowler rendező tett közzé, azonban végső bizonyítékul szolgált a rajongóknak. Itt látható a gonosz sündisznó, Shadow alsó része és stílusos cipője a Sonic 3 csapója előtt. 

De kicsoda Shadow?

Az új ellenfél egy mesterséges életforma, amelyet Robotnyik professzor hozott létre. Annak ellenére, hogy erősen hasonlít Sonicra, a két sündisznó jelentősen különbözik egymástól. 

Pat Casey, aki az első két Sonic film forgatókönyvének társszerzője volt, és a legutóbbi részben ismét felelős lesz a cselekményért, már beszélt Shadowról és a Sonic univerzumban játszott szerepéről a Green Hill Podcastban:

„Méltó ellenfele Sonicnak, teljesen más személyiséggel. Nem úgy, mint Knuckles, akit egyszerűen félrevezettek. Shadow-t a harag és a bosszú hajtja. Azt hiszem, amikor Sonic találkozik Shadow-val, azt fogja gondolni: „Csak megmutatom neki a barátság erejét, mint Knuckles-nek, csak hogy ez Shadow esetében nem fog működni..."

Shadow is lényegesen többet tud nyújtani ellenfélként, mint Knuckles, elvégre neki kell pótolnia Jim Carrey karakterének kiesését az új részben. Korábban Dr. Robotnyik testesítette meg a hős ősellenségét, de a színész most bejelentette, hogy visszavonul – ezért nem láthatjuk többé a kamera előtt, mint az őrült feltaláló Robotnyik.

Hamarosan kiderül, mennyire válik be a nagyvásznon Shadow karaktere.