Jön a Szárnyas fejvadász sorozat!

Bár a Szárnyas fejvadász 2049 nem robbantotta fel a mozikasszákat, a sci-fi franchise továbbra is olyan rajongótáborral rendelkezik, melyre érdemes alapozni.

Az Adult Swim és a Crunchyroll égisze alatt készül a Szárnyas fejvadász anime sorozat, adta hírül a Variety. A széria egyúttal már címet is kapott, mely:

Blade Runner - Black Lotus.

Az anime sorozat 13 részes lesz, míg a történet 2032-ben játszódik majd, azonban magáról a történetről egyelőre nincsenek információk, mindössze annyi derült ki, hogy a filmekből több ismert karakter is fel fog tűnni.

"1982-ben, 11 évesen láttam először a Szárnyas fejvadászt" - mondta Jason DeMarco, az Adult Swin kreatív igazgatója. "Életem egyik legmeghatározóbb filmélménye volt. Egy álom válik valósággá a számomra, hogy lehetőségem nyílik felfedezi ezt az univerzumot a ragyogóan tehetséges csapatunkkal.

Az Adult Swim és a Crunchyroll megállapodásának értelmében az előbbi fogja forgalmazni az angol szinkronos változatot világszerte Ázsia kivételével, míg utóbbi a streaming forgalmazást fogja felügyelni. Nem mellesleg, mindkét cég a WarnerMedia médiabirodalom tagja.

DeMarco nem túlzott, amikor ragyogóan tehetséges csapatról beszélt, ugyanis a rendezői széket a Ghost in the Shell készülő anime rebootjáért felelős Shinji Aramaki és Kenji Kamiyama foglalhatja el, míg a kreatív produceri teendőket a Cowboy Bebop atyja, Shinichiro Watanabe látja majd el, akinek nem ez lesz az első találkozása a Szárnyas fejvadász franchise-zal. Ő írta és rendezte ugyanis a Blade Runner: Black Out 2022 című anime rövidfilmet, mely a Szárnyas fejvadász 2049 előzményeit mutatta be.  

A Black Lotus premierjét egyelőre nem tűzték ki.