Jön a Tom és Jerry mozifilm – és már van hivatalos tartalom is

Tom és Jerry legendás alakja már számtalan feldolgozást ért meg az eredeti, William Hanna és Joseph Barbera által megálmodott eredeti rajzfilmsorozat óta.

A Warner tavaly jelentette be a hírt, hogy a macska-egér páros most új, egész estés és előszereplős filmfeldolgozást kap – a forgatást pedig hamarosan, idén nyáron kezdik majd a Warner angliai stúdiójában.

Pontos premierdátumot még nem, hivatalos szinopszist viszont már kaptunk, amely így hangzik:

Jerry, az egér békésen éldegél egy nagy new englandi, vidéki ház hatalmas falaiban, és jó viszont ápol a tulajdonosokkal, egy idős párral. Ám békés és meghitt barátságuknak a pár halálával vége szakad, és a házat egy fiatal család vásárolja meg. Jerry elhatározza, hogy minden létező eszközt bevet, hogy elüldözze őket – így a család hamar befogad egy kóbor macskát, Tomot, hogy számoljon le az egérrel. Kettejük állandó küzdelmét csak az akasztja meg, hogy egyre jobban megkedvelik a családot, és amikor gazdáikat egy külső veszély fenyegeti, össze kell fogniuk – és megtanulniuk a barátság és a család fontosságát.

A készülő film technikai szempontból is érdekes lesz, mert a rajzolt egér és macska a való világgal fog interakcióba lépni, ráadásul az eredeti sorozatokban nem beszélnek, így főleg a mozgásukkal és mimikáikkal kommunikálnak. Hogy ebből mit tartanak majd meg az új film készítői, még kérdés – az eredményre pedig kíváncsiak vagyunk.