Hivatalosan is megvásárolták A Gyűrűk Ura-trilógiák jogait, és az új tulajdonosok máris a jövő tervezik.

J.R.R. Tolkien felejthetetlen karakterei hivatalosan is új otthont kaptak, és máris felbolydultak a dolgok. A Zaentz Co. februárban jelentette be, hogy új tulajdonosoknak szeretné eladni A Gyűrűk Ura és A hobbit-trilógia jogait. Ezt a tulajdonjogot, amely magában foglalja a film, a merchandising, a játék és az rendezvények jogait, hivatalosan is az Embracer Group vásárolta meg, és a jelen állás szerint úgy tűnik, nagy terveik vannak.

Az Embracer Groupnak már van múltja Középfölde világában. Ők az Asmodee Group anyavállalata, amely már több mint egy tucat játékot adott ki Középfölde világával kapcsolatban. Az Embracer Group alapítója örömét fejezte ki az új felvásárlással kapcsolatban.

"Igazán izgatott vagyok, hogy A Gyűrűk Ura és A hobbit, a világ egyik legepikusabb fantasy franchise-a csatlakozik az Embracer családhoz, ami további transzmediális lehetőségeket nyit meg (...) az egész globális csoportunkban."

A könyvek jogai korábban a Zaentz Co. tulajdonában voltak, amely eredetileg 1976-ban vásárolta meg a jogokat J.R.R. Tolkien hagyatékától. Ez volt az az üzlet, amely életre hívta Ralph Bakshi A Gyűrűk Ura-adaptációját, majd később Peter Jackson két epikus trilógiáját. Marty Glick, a Saul Zaentz Company COO-ja is elismerően nyilatkozott az üzletről.

"A Zaentz Company az elmúlt fél évszázadban abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Tolkien-jogokat kezelhettük, hogy a Gyűrűk ura és a Hobbit rajongói világszerte díjnyertes epikus filmeket, igényes videojátékokat, első osztályú színházi előadásokat és mindenféle árucikket élvezhessenek. Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy most az Embracer veszi át ezt a felelősséget, és biztosak vagyunk benne, hogy az ő csoportjuk új magasságokba és dimenziókba emeli majd, miközben tiszteleg e nagyszerű irodalmi művek szelleme előtt."

A vásárlás szerint az Embracer Group máris új projektek után néz, amelyek ‘kibővítik’ az általunk ismert és szeretett karaktereket. Ilyen, a bejelentésben konkrétan említett nevek például Gandalf, Aragorn, Gollam, Galadriel és Eowyn. Az Embracer Group azt is kijelentette, hogy már nagyon várják az Amazon A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi című sorozatát, valamint a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című animációs filmet.

A hatalom gyűrűi szeptembertől az Amazon Prime Videón. Nézd meg az előzetest idelent. Addig is lapozd át a galériánkat néhány ritka kulisszák mögötti fotóért A Gyűrűk Ura: A király visszatér forgatásáról.

akció | dráma | fantasy | kaland

Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk Ura... több»