Szigorú korhatáros besorolást kapott a Speak No Evil című thriller, amely a 2022-es A látogatás című dán film amerikai változata, olyan húzónévvel a főszerepben, mint James McAvoy (Az utolsó skót király, Széttörve).

Nem volt véletlen, hogy a biztos ízléséről ismert Jason Blum producer azonnal ráharapott A látogatásra. „Ez a dán–holland lélektani horror a kis büdzséje és a minimalista tálalása ellenére is képes arra, ami a legtöbb hasonszőrű műnek nem sikerül: elemi erővel hozza a frászt az emberre” – írta egy kritikus az eredeti változatról, amelyben egy dán és egy holland házaspár összebarátkozik nyaralás közben. Utóbbiak meghívják magukhoz új ismerőseiket; egyik kellemetlen helyzet jön a másik után, egyre szaporodnak a baljós jelek, hogy a hollandokkal valami nem stimmel, aztán elszabadul a pokol.

Az amerikai változat szigorú korhatáros besorolásának indoka: „erőteljes erőszak, trágárság és szexuális tartalom, droghasználat”. Ez arra utal, hogy a remake alkotói nem fogták vissza magukat, és a tengerentúli pokoljárás méltó párja lesz az európai eredetinek.

dráma | horror | thriller

Egy idillinek tűnő közös nyaralás után egy dán család meglátogatja holland ismerőseiket. Az együtt töltött időre azonban mindenki másként emlékszik, s mint kiderül, a... több»