Júliusban folytatódik a legnagyobb(?) sci-fi sorozat, itt a hivatalos előzetes!

Túlélheti-e az emberiség az állandóan változást? Az Apple TV+ Alapítvány című sorozata merész új látvánnyal tér vissza, amely egy évszázaddal az első évad fináléja után játszódik.

Azóta egy vallási fázis változások hullámát indította el - némelyik pusztítóbb, mint a többi. Bevallottan nehéz feladat Isaac Asimov összetett regényeinek adaptálása, David S. Goyer és Josh Friedman azonban úgy tűnik, hogy megtalálták a megoldást.

Andrew Crump, a The Playlist munkatársa méltatta a páros képességét, hogy a lehetetlennek tűnő dolgot sikerre vitték: "Az Alapítványban van elég hely, hogy Asimov végtelennek tűnő cselekményszálai levegőhöz jussanak" - írta.

Az Alapítvány monumentális adaptációja négy, téren és időn átívelő, meghatározó egyéniség történetét meséli el, akik halálos válságokkal, változó lojalitással és bonyolult kapcsolatokkal küzdenek meg, amelyek végül meghatározzák az emberiség sorsát.

A sorozat főszereplői, Jared Harris és Lee Pace visszatérnek, hogy egy ismét kiváló stáb élére álljanak; hozzájuk csatlakoznak az első évad sztárjai, többek közt Laura Birn és Terrence Mann. A következő évadban olyan új tehetségek is csatlakoznak a projekthez, mint például: Isabella Laughland, Ella-Rae SmithDimitri Leonidas vagy a mindig fantasztikus Ben Daniels.

A sorozat hivatalos második évadának szinopszisa:

Több mint egy évszázaddal az első évad fináléja után az Alapítvány második évadában az egész galaxisban nő a feszültség. Miközben a Cleonok felbomlanak, egy bosszúszomjas királynő azt tervezi, hogy belülről pusztítja el a Birodalmat.

Hari, Gaal és Salvor felfedezik a pszionikus képességekkel rendelkező Mentalikusok kolóniáját, akik azzal fenyegetnek, hogy megváltoztatják magát a pszichohistóriát. Az Alapítvány vallási szakaszába lépett, a Seldon Egyházat hirdeti az egész Külső Térségben, és kirobbantja a Második Válságot: háborút szít a Birodalommal.

A sorozat évadpremierje július 14-én érkezik az Apple TV+-ra, a további epizódok pedig szeptember 15-ig minden pénteken debütálnak.

dráma | sci-fi

A nagy Galaktikus Birodalom bukásáról és egy csapat száműzöttről szóló történet a második évadban is folytatódik, és láthatjuk, miként próbálják kétségbeesetten... több»