Kapaszkodj meg, így nézett ki eredetileg Shrek! (videó)

Közel 20 évig elveszettnek hitték a Shrek tesztanimációját, amely most viszont előkerült.

Kétségtelen, hogy a DreamWorks egy egész generáció számára meghatározó erővel bíró animációs filmet tett le az asztalra a Shrekkel, amely a későbbi években további folytatásokat is kapott, ezzel pedig a Pixar és a Disney riválisává is vált egyúttal.

A 2001-ben bemutatott Shrek Oscar- és Golden Globe-díjat is nyert, illetve szerepelt a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában, ám a sikerhez vezető út enyhén szólva is rögös volt, erről legalábbis mi sem árulkodik jobban, mint az a tesztanimáció, amely a napokban bukkant fel a közösségi médiában.

A mesefilm alapötlete teljesen más volt, amelyet már 1995-ben fejleszteni kezdtek, és amelyben még az 1997-ben elhunyt Chris Farley kölcsönözte volna a hangját hősünknek. A most megjelent részletet egyébként az a Zoom Art Studio osztotta meg, amely részt vett a film tervezésében és gyártásában is. A részletben felcsendül James Brown I Feel Good című slágere, miközben Shrek “megküzd” egy lovaggal.

Hogy mennyire szerencsés a helyzet, hogy a produkció végül nem ebbe az irányba ment, azt talán mindenki el tudja dönteni magának. Jó hír viszont, hogy a Shrek 5 jelenleg is fejlesztés alatt áll, bővebb információ azonban egyelőre nem látott napvilágot a projekttel kapcsolatban.

89 Shrek  (2001)

animáció | családi | fantasy | kaland | szatíra | vígjáték

Egyszer, egy távoli mocsárban élt egy morcos ogre, név szerint Shrek. A zöld szörny nyugalmas életét egy nap fenekestül felforgatta az, hogy furcsábbnál furcsább lények tűntek... több»