Amikor már azt hittük, hogy lezárult A védangyal bukásával trilógiává bővülő Támadás a Fehér Ház ellen franchise, jött Alan Siegel producer, és további három részt valamint tévés spinoffokat jelentett be.

Bár sem a kritikusok sem a bevételek tekintetében nem váltotta meg a világot a Gerard Butler nevével fémjelzett Támadás a Fehér Ház ellen széria, azért a három eddigi epizód csak összekalapozott fél milliárd dolláros bevételt. Ez pedig éppen elegendő indoknak bizonyult ahhoz, hogy további folytatások készüljenek.

Alan Siegel producer ugyanis újabb folytatásokat, egész konkrétan három további részt jelentett be, valamint azt is kilátásba helyezte, hogy a franchise tévés spinoffokat is kaphat. Ezek azonban nem az USÁ-ban készülnének, és a céljuk az lenne, hogy olyan karaktereket hozzanak be, akik később a hivatalos folytatásokban is feltűnhetnének. 

Az eddigi három rész közül a legutóbbi, A védangyal bukása teljesített a leggyengébben a maga 133 millió dollárjával, ami bő 70 millióval kevesebb, mint amit az első részt produkált, de a lejtmenet ezek szerint nem szegte a Lionsgate kedvét. Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a negyedik rész, egyelőre nincsenek információk.