Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
13
Vélemények
92
Képek
7
Videók
 
Ngtx   2020. 06. 21.

legújabb vélemény

Háromból a legjobb

Az előző kettő részt is imádtam, és várható volt, hogy ez sem lesz rosszabb. Nem kell ezt sokáig magyarázni, ez helyén van rendesen. Nem csalódtam. Bízom a negyedik részben, bár nem látok folytatást a történetben sajnos.

 
Lubi   2019. 08. 31.

a nap véleménye

Az elnök testőre elárulva

A Támadás a Fehér Ház ellen sorozat immár trilógiává bővült, és mindenkit megnyugtatok, ez a rész is pont olyan lett, mint az előző kettő. De a mozi nyilvánvalóan egy stabil közönségbázist szólít meg, akik akkor lennének elégedetlenek, ha ez nem így volna. Éppen ezért az alkotók nem is igyekeztek más formulákkal kísérletezni, megmaradtak a stafétabotnál, ahogy az várható is volt. A mai mozis kínálatban az akciófilm egyre ritkábban fordul elő tiszta műfajként. Sorra kapjuk a csihi-puhi fantasy és sci-fi képregényfilmeket, akcióba torkolló vígjátékokat, vagy mészárszék horrorokat, időnként ezen előbbiek kombinációját. Hiába található három-négy nagyobb akciójelenet minden mai nagyobb szuperprodukcióban, és végződnek a szuperhősfilmek rendszerint harminc-negyven perc precízen vágott akcióorgiával, a nyolcvanas években fénykorát élő akciófilm műfaja ma már többnyire a televízió kisképernyőjén vagy kizárólag DVD-n megjelenő címeken képviselteti magát. Illetve egy-két olyan mozis sorozatban, mint a Halálos iramban széria, mely filmek fokozatosan rugaszkodnak el a valóság és a gravitáció eszméi elől, valamint a Támadás a Fehér Ház ellen széria, mely annak ellenére is népszerű, hogy az első rész kivételével már kizárólag a címben intéznek támadást a fentebb említett intézmény ellen, de ennyi csúsztatást engedjünk meg a magyar filmcím fordítóknak. A Védangyal bukása tipikus nyolcvanas ... több»


 
Norbert93   2019. 09. 19.

Vajon elbír-e még a franchise több filmet?

Ez a film is felvette a Halálos iramban franchise stílusát, arra vonatkozóan, hogy látványra, elpusztíthatatlan übermacsóra és akciódúsabb, túltolt folytatásokra megy. Annyi a különbség, hogy az előbbinek éppen ez az idealizálás adja meg a sikerét és karizmáját, ellenben  A Támadás a Fehér ház ellen világával. Ugyanis itt egyáltalán nem fekszik ez a fajta stílusirányzat, egy épkézláb első rész után mindjárt jött a franchise lehetősége és az anyagi haszon reményében bele is bocsátkoztak. A kritikai és nézői visszhang lényegtelen,  a bevétel a fontos. Amennyiben ez a film is eléri a kívánt bevételt, biztosan érkezik egy 4.rész is vagy egy spin-off. (Bár van esély mindkettőre) Szóval kapunk egy látványos, de bőrlehúzós akciófilmet ( na azért nem egy Szupercella 2-3 féle folytatást) , amit a moziból kisétálva el is felejtünk.

 
HETEDIK   2019. 08. 31.

Ez a sorozat ugyanabban a cipőben jár, mint a Szupercella, csak valamivel azért nívósabb. A második rész volt a mélypont, ez azért jobb annál, mint sztoriban, mint szereplőkben. Jó volt látni Nolte-t, igaz már nagyon megöregedett, de összességében csak egy újabb tucat akciófilm, amit ha megnéz az ember, másnapra már el is felejti.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

Gerard Butler az egyik kedvenc színészem így ha egy óriás papírlovat hajtogatna 2 órán keresztül fekete fehérben akkor is élveztem volna ezt a filmet szerintem:"D Látványos volt nagyon a dróntámadásos rész. Izgalmas akciófilm minden tekintetben.

 
MMcFly2015   2019. 09. 24.

B kategóriás tucatfilm! Dehát ezt már tudjuk, mikor beülünk rá...

Elképzelni se mertem volna, hogy egy ilyen B kategóriás filmben, mint a Támadás a fehér ház ellen (bármelyik részéről van szó) van annyi potenciál, hogy trilógiává tudják bővíteni. Sőt, még mindig tartom magam ahhoz, hogy nincs is, de ha a Tengerészgyalogos, a 12 menet, a Szupercella és a hasonló sablonos, tv-film szintű filmek megkapták a folytatásaikat, akkor Gerald Butler műve is elbírja. A bonyodalmául szolgáló támadás jelenet még azt mondom, hogy hozza azt az alapszintet, ami egy izgalmas akciófilmhez kell, viszont a CGI ezek után kritikán aluli. Nincs mentség egy 2019-ben moziban látható filmnél az ilyen minőségű akciójelenetekre. A film végi nagy összecsapás a főhős és a rosszfiú között is bármennyire lehetett volna ötletes, egyszerűen élvezhetetlen a trehány látványvilága miatt. Ahogy az első résznél sokan megemlítették, hogy mennyire a Drágán add az életed koppintása lett, azt itt is is el lehet mondani az alapsztoriról, hiszen kb. a Szökevény című mestermű ihlette a film 70 százalékát. Ami jó ötlet volt, hogy Nick Nolte is feltűnt, valahogy az ő ,,komolytalansága” hozott egy kis színt a kliséhegyekbe, lehetett rajta szórakozni, és egy kis családi drámát is tudott a filmbe belecsempészni. A stáblista alatti jelenet pedig parádés volt, jó volt látni, hogy nem csalódott tömeg megy a kijárat felé, hanem egy jóízű nevetéssel zárult a film. Futószalagon legyártott, egysz... több»

 
czerik   2019. 09. 22.

Az előző két film egész emészthető volt számomra, ez pedig kicsit kényszerfilmnek tűnik nekem, ezért volt számomra csak nézhető.

Gerard Butler
Jada Pinkett Smith
Nick Nolte
Danny Huston
Gerard Butler
Jada Pinkett Smith
Jada Pinkett Smith
Gerard Butler

A film összbevétele 126 373 219 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 116 625 457 forintot termelt. A hazai mozik összesen 77 495 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Gerard Butler motorbalesete miatt a Támadás a Fehér ház ellen 3 forgatása az eredetileg tervezett időponthoz képest három hónap csúszással kezdődött meg.

(hp)
 

Gerard Butler egy interjúban elmondta, hogy a film sokkal sötétebb és karakter központúbb lesz, mint az első két rész, ilyen értelemben pedig a 2017-es Logan - Farkashoz hasonlította, valamint kifejezte abbéli reményét, hogy a harmadik résszel lezárul a franchise.

(hp)
 

Mike Banning (Gerard Butler) feleségét az első két résszel ellentétben a Támadás a Fehér ház ellen 3-ban nem Radha Mitchell, hanem Piper Perabo alakítja.

(hp)
 

A Támadás a Fehér ház ellen trilógia az egyetlen a filmtörténetben, melynek mind a három részét más cég forgalmazta (FilmDistrict, Gramercy, Lionsgate).

(hp)
 

A Támadás a Fehér ház ellen 3 a második film, melyben Morgan Freeman alakítja az Egyesült Államok elnökének szerepét. Korábban az 1998-as Deep Impactben láthattuk ebben a szerepben.

(hp)
 

A film egyik főbb szerepét eredetileg Holt McCallany alakította volna, de végül kénytelen volt visszalépni, mivel a forgatás egybeesett volna a Mindhunter című sorozatának munkálataival.

(hp)
 

A Támadás a Fehér ház ellen 3 forgatása Virginia Water Lake-ben zajlott.

(hp)
 

2019. január 22-én derült ki, hogy az első két résszel ellentétben nem Trevor Morris, hanem David Buckley írja a Támadás a Fehér ház ellen 3 zenéjét.

(hp)
 

A első résszel ellentétben a Támadás a fehér ház 3-ban nem Aaron Eckhart alakítja az Amerikai Egyesült Államok elnökét.

(hp)
 

Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal bukása forgatása 2018. február 7-én kezdődött meg.

(hp)
 
A finálé irodaházas lövöldözése azért enyhít a csalódottságon. Bár vannak jó pillanatai A védangyal bukásának, azért kétségtelenül a trilógia leggyengébbje. több»
 
Ennek a produkciónak nem hogy a nagyvásznon nincs helye, de alapvető létjogosultsága sincs 2019-ben, és csak remélni lehet, hogy Mike Banning elnökei többet tényleg nem kerülnek már veszélybe. több»
 
Összességében nem felháborító, de annál felejthetőbb folytatás lett a Támadás a Fehér Ház ellen 3, aminek nincsenek emlékezetes momentumai és pont ezért nehéz is részletesen írni róla, mert még ha rossz lenne, akkor több potenciált is ki tudtam volna hozni a cikkből. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.