2019.09.09   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Egy stúdió sem mert a ráindítani az Az - 2. fejezet-re, így a Stephen King adaptáció légüres térben szállt harcba a nézőkért, és nem is okozott csalódást.

Óriásit kaszált az Az 2, íme a végösszeg!

85 millió dollárt vert rá a bevételi toplista második helyezettjére az Az - 2. fejezet, mely 91 millióval zárt Észak-Amerikában. Bár ez az összeg is jócskán elmarad az első rész 123 milliójától, a Warner előzetes becsléseinek megfelel a folytatás teljesítménye, és még ez is elég volt ahhoz, hogy Andy Muschietti filmje minden idők második legerősebb nyitást produkáló horrorja legyen. Ami a kritikai fogadtatást illeti, az Az 2 ezen a fronton is a nagy előd mögött végzett, a horror jelenleg 65 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, de a nézői értékelés ugyanitt már 81 százalékos. A film 75 piacon nyitott egyszerre, és mindenhol kiváló eredményeket produkált, így az Az 2 egyetlen hétvége után már 185 milliós összbevételre tett szert.

A második helyen a Gerard Butler és Morgan Freeman nevével fémjelzett Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal végzett, mely az elmúlt hetekben meglepően jól teljesített a kasszáknál. Nem sokkal maradt el a négy hete nagy sikerrel futó Jó srácok sem, a két produkció között mindössze 700 ezer dollár döntött.

A már bőven 1 milliárd felett járó Az oroszlánkirály továbbra is, két hónnap a bemutatását követően is magabiztosan őrzi helyét az élmezőnyben, akárcsak a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, melyre 720 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók világszerte.

A top10-es bevételi listát a pontos összegekkel és a listán szereplő filmek előzeteseivel együtt idelent nézhetitek meg.

#10

családi | kaland

Dóra számára nem idegen a kockázat és a veszedelem, hiszen gyerekkorát a vadon megismerésével töltötte. A középiskola azonban őt is új kihívások elé állítja. Kalandor... több»

$2,170,000    
#9

72 Aki bújt  (2019)

horror | misztikus | thriller

Az AKI BÚJT főszereplője egy ifjú ara, akinek csatlakozva újdonsült férje vagyonos, különc családjához, a tradíciók szerint részt kell vennie egy játékban – ami halálos... több»

$2,229,000    
#8

horror | misztikus | thriller

A 60-es évek végi Amerika nagy változás előtt áll, ebből azonban nem sokat tapasztalnak Mill Valley városának lakói, akik életére hosszú évtizedek óta súlyként nehezedik a... több»

$2,275,000    
#7

dráma | vígjáték

Zack (Zack Gottsagen) egy Down-szindrómás huszonkét éves srác, aki megszökik az orvosi intézményből, ahol hosszú ideje ápolják, hogy beteljesítse álmát, és profi pankrátor... több»

$2,276,430    
#6

akció | kaland

Luke Hobbs az amerikai Diplomata Biztonsági szolgálat főnöke, Deckard Shaw pedig egykori brit elit kommandós - és veszettül utálják egymást. Ám most mégis közösen kell... több»

$3,720,000    
#5

71 Nincs akadály  (2019)

dráma | sportfilm

A mozi egy különleges problémát mutat be, amely tanulókat és felnőtteket egyaránt hasonlóan érint. több»

$3,750,000    
#4

animáció | családi | dráma

Az afrikai szavannák királyának, Mufasának fia születik, akinek az a sorsa, hogy átvegye apja helyét a trónon. Csakhogy a király testvére, a korábbi örökösnek számító Zordon... több»

$4,193,000    
#3

80 Jó srácok  (2019)

kaland | vígjáték

Hogy néz ki egy kiskamasz csapnivaló napja? Indításként egy olyan partira várják őt, amin minden a csókolózásról szól, viszont kellő tapasztalat híján elfogja a... több»

$5,390,000    
#2

akció | thriller

Mike Banning valódi hazafi, aki mégis hazájával találja szemben magát. A biztonsági ügynököt az elnök elleni merénylet tervezésével vádolják, így nyomába ered az FBI és... több»

$6,000,000    
#1

71 Az - 2. fejezet  (2019)

horror

A Vesztesek Klubja tisztában van vele, hogy hiába sikerült legyűrniük a hátborzongató Pennywise bohócot, az ördögi lényt nem lehet megsemmisíteni. A klub tagjai időközben... több»

$91,000,000