Támadás a Fehér Ház ellen 4: Mit tudunk a folytatásról?

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal bukása után Gerard Butler brit színész az akció-saga negyedik részében újra eljátszhatja Mike Banning szerepét, de mi a helyzet most a tervezett filmmel?

Az 52 éves brit színész a Támadás a Fehér Ház ellen, Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma és a Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal bukása után az akció-saga negyedik részében újra Mike Banning szerepét alakíthatja, számolt be róla korábban Deadline, bár a forgatókönyvről azóta sem közöltek részleteket.

Night Has Fallen címet viselő játékfilm direktora az eredeti tervek szerint a legutóbbi részt rendező Ric Roman Waugh lett volna, és a korábbi bejelentés szerint a forgatás helyszínét is kiszemelték (Bulgária), csakhogy a COVID-világjárvány valószínűleg felülírta ezeket a terveket.

A Deadline 2019 novemberében megjelent cikke szerint a Védangyal bukása producere, Alan Siegel azt mondta, hogy a franchise-t nem kevesebb, mint három további folytatással és több, különböző országban játszódó tévés spin-offal tervezi bővíteni. Az elképzelés szerint új karaktereket vezettek volna be, akik a későbbi filmekben újra felbukkantak volna. Ezzel a franchise az olyan filmes univerzumok nyomdokaiba léphetne, mint a MCU vagy a DCEU.

Sajnos a folytatásokra és a spin-offokra vonatkozó tervekről nem sokat hallottunk azóta, a negyedik rész is legkorábban 2023-ban kerülhet a mozikba, amennyiben továbbra is tervezik a filmet, ugyanis most már évek teltek el, hogy utoljára hallottunk a produkció háza tájáról.

Emlékeztetőül, a franchise első három része világszerte több mint 520 millió dollárt hozott, ami elég tetemes összeg, hogy ne mondjanak le a franchise-ról, így ha tippelnünk kéne, csak idő kérdése, hogy újra hivatalos információk lássanak napvilágot az újabb folytatással kapcsolatban. 

akció | politikai | thriller

Mike Banning valódi hazafi, aki mégis hazájával találja szemben magát. A biztonsági ügynököt az elnök elleni merénylet tervezésével vádolják, így nyomába ered az FBI és... több»