Kate Winslet emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot, amikor 20 000 dollárt (17 000 fontot) adományozott egy skóciai anyukának, akinek fogyatékkal élő lányának nagy mennyiségű áramot használó életfenntartó berendezésre van szüksége.

A s Titanic színésznője az adományt az anya GoFundMe oldalán keresztül tette, ahol a következő olvasható: 

"Annak ellenére, hogy az elmúlt 7 hónapban nyilvánosan kampányoltam arról, hogy az energiaárak emelkedése mennyire káros a 12 éves, súlyos, komplex egészségügyi szükségletekkel élő lányom, Freya számára, akinek nagyfokú ápolási támogatásra és otthoni felszerelésre van szüksége, az Egyesült Királyság és Skócia kormánya nem vette figyelembe a megfelelő támogatásra irányuló kéréseimet, hogy a családom egészségügyi válságának megelőzése érdekében megfelelő támogatást nyújtsanak".

Winslet adománya a közel 400 adomány közül a legmagasabb összegű. "Amikor hallottam a pénzről, egyszerűen sírva fakadtam - nem hittem el. Még mindig azon gondolkodom, hogy vajon ez valódi?" mondta Carolynne Hunter a BBC-nek.

"Nekem segíteni fognak, de mi lesz mindenki mással?" - tette hozzá. "Azt akartam, hogy a kormány fizesse ki, és cselekedjen helyesen - nem kellene, hogy egy hírességnek kelljen közbelépnie."

"És ez teljesen összetört engem. Arra gondoltam, hogy milyen bolygón hagyja ezt bárki is, ez teljesen, teljesen helytelen" - mondta Kate Winslet a Sunday With Laura Kuenssberg című műsorban. "Sikerült lenyomoznunk őt, és elmondani, hogy szerettem volna adományozni, és ennek köszönhetően aztán létrehoztak egy GoFundMe oldalt, és bumm, rögtön meg is tudtam tenni."