2012-ben a kutatók egy új békafajra bukkantak, amelyet James Cameron után Pristimantis jamescameroni névre kereszteltek, ezzel tisztelegve a rendező biodiverzitás iránti elkötelezettsége előtt. Ugyanakkor neveztek már el pókot Harrison Fordról és rovart Arnold Schwarzeneggerről. Most pedig Keanu Reeves sem maradhatott le erről a listáról.

A Journal of the American Chemical Society című folyóiratban német tudósok január 20-án publikáltak egy tanulmányt, amelyben bejelentették, hogy kifejlesztettek egy ultrahatékony természetes antimikrobiális terméket, amely egy olyan parazita gomba ellen küzd, amely megtámadja a növényeket és az embereknél is betegséget okozhat.

A kutatók nemes egyszerűséggel Keanumicinnek nevezték el a molekulát, mivel az általa betöltött szerepben olyan halálos, mint Keanu Reeves John Wickként. A Keanumycin egy bakteriális és nem kémiai termék, amely egy parazita gombát, a Botrytis cinerea-t támadja meg, amely pusztítást végez a terményeken, különösen a szamócánál.

Míg a Botrytis cinerea képes az úgynevezett "nemes rothadást" előidézni a Sauterne készítéséhez használt szőlőn, addig a betegség pestis is lehet, amely több mint 200 gyümölcs- és zöldségfaj fertőzéséért felelős.

Mi több, az évek során ez a gomba nagyfokú ellenállást fejlesztett ki a 100%-ban kémiailag előállított növényvédő szerekkel szemben. Reeves egyelőre nem reagált minderre, viszont ahogy ismerjük a sztárt, egész biztosan kedvesen fogadta ezt a hírt.

Viszont arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a John Wick: 4. felvonás idén márciusban érkezik a hazai mozikba.