Keanu Reeves magáénak mondhatja Hollywood egyik legeredetibb nevét, azonban karrierje indulásakor ügynöke nem hitt abban, hogy a színész a születési nevével boldogulhatna...

A színész elmondása szerint nem gondolta, hogy meg kellene változtatni a nevét, de az ügynök valami vonzóbbat és valószínűleg könnyebben kiejthetőbbet akart az akkoriban nyugatiasodó Hollywood számára. A 'Keanu Reeves' pedig túlságosan "egzotikusnak" hangzott.

A történetet maga Keanu mesélte el a Tonight Show with Jimmy Fallon című műsorban:

"Húszéves voltam, megvolt az első autóm, filmet akartam csinálni, és elmentem Hollywoodba, odaértem, és a menedzserem azt mondta: 'Isten hozott. Örülünk, hogy látunk, de szeretnénk megváltoztatni a nevedet."

A színésznek azt mondták, hogy a Casey nevet használhatná: "De aztán meghallgatásokra jártam, és azt kérdezték: 'Casey?' Én pedig fel sem néztem. Végül visszamentem az ügynökeimhez, és azt mondtam: 'Nem változtathatom meg a nevemet'."

"Az egyik első darabomban John Proctert játszottam, és az egyik sor így szólt: "Mert ez az én nevem, mert nem lehet más", és ez járt a fejemben" - tette hozzá Reeves.

De mivel komolyan vette a névváltoztatási javaslatot, a fiatal színész a 'Chuck Spadina' nevet javasolta.

"Megkérdeztem, mi lenne, ha 'Chuck Spadina' lennék, de nemet mondtak. Mi a baj 'Chuck Spadinával'? Nem abba az irányba megy, amit szeretnétek?", majd egy másik lehetőséget javasolt: "Folyton arra gondoltam, hogy ez nem tetszett nekik, mit szólnátok a Templeton Page Taylorhoz?". De végül inkább megtartották a születési nevét.