Paul Mescal lép Russell Crowe nyomdokaiba a Gladiátor 2-ben. Az Oscar-díjas első részben megismert kisfiú, Lucius, az elvetemült Commodus császár unokaöccse (akitJoaquin Phoenix alakított zseniálisan) immár érett férfi, de egyelőre nem tudni, milyen bonyodalmakba keveredik, mert a filmet még forgatják, és nem jelent meg információ a történet részleteiről.

A Variety magazin Actors on Actors sorozatában színészek faggatják kollégáikat műhelytitkokról. Legutóbb Natalie Portman kapta mikrofonvégre Mescalt, és arról kérdezte, milyen a forgatás a hírhedten perfekcionista, négyszeres Oscar-jelölt Ridley Scott rendező irányítása alatt. A színész azt válaszolta, pont olyan kemény ez a munka, amilyennek hallomásból el lehet képzelni.

„Ez a feladat eltér mindentől, amit eddig csináltam – magyarázza Mescal. – Rengeteg fehérjeturmix, kegyetlen edzésprogramok és stressz, miközben teljesen új készségeket kell fejleszteni.”

A színész szerint nem csupán a fizikai megpróbáltatások jelentenek óriási kihívást, hanem az is, hogy Russell Crowe-tól veszi át a stafétabotot, ezért mindenki a húsz évvel ezelőtti teljesítményhez hasonlítja majd az ő alakítását – a stressz javarészt ebből fakad. „Ez az eddigi legnagyobb szerepem, ami óriási ajándék, de nagyon nehéz megszabadulni az előző film örökségétől. Az új forgatókönyv rendkívül jól van megírva, tisztelettel adózik az előző történetnek, de a karakterem olyan összetettre sikeredett, hogy tökéletesen azonosulni tudok vele, mert teljesen új távlatokat tud teremteni.”

91 Gladiátor  (2000)

akció | dráma | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus... több»