Bár a 2019-ben mozikba került Shazam! meglehetősen jól teljesített a kasszáknál, a múlt héten debütált folytatásról már sajnos nem lehet ugyanazt elmondani.

Az istenek haragja 30,1 millió dolláros bevétellel nyitott az amerikai mozikban, ráadásul a kritikai is elmarasztalta a produkciót. Hasonló módon végezte a tavaly ősszel megjelent Black Adam is, a Dwayne Johnson főszereplésével készült filmtől viszont sokkal nagyobb csodát várhatott volna a stúdió. Ezzel kapcsolatban pedig napvilágra is került egy apró háttérinformáció, amelyet egyébként Zachary Levi is megerősített az Instagramon.

A The Wrap magazin számolt be arról, hogy Johnson korábban “megvétózta” Shazam! vagy a Justice Society of America bármely más tagjának cameóját a Black Adamben, és már korábban felröppent a hír, hogy Johnson lényegében arra törekszik, hogy az általa megformált karaktert és Henry Cavill Supermanjét tegye a DC filmes univerzumának középpontjává.

“Az igazság, amely felszabadít” - teszi hozzá Levi az instastoryban. 

“Nagyon feldúlt voltam, mert felépítettük azt az elhagyatott benzinkút díszletét, és csak abban a kis erdős részben tudtuk leforgatni azt a jelenetet - nyilatkozta korábban David F. Sandberg rendező azzal kapcsolatban, hogy az eredeti tervek szerint szerepeltek volna karakterek a Justice Society-ből. 

Az eredeti tervek szerint Black Adam felbukkant volna a 2019-es Shazam!-ban, ugyanakkor 2017-re már nyilvánvalóvá vált, hogy Johnson karaktere saját filmet kap, a színész viszont már akkor Black Adam és Superman közötti leszámolást szorgalmazta. Mindezt a DC Films akkori vezetője, Walter Hamada megvétózta, a későbbiekben ugyanakkor Johnson megkapta a Warner Bros. Film Group társ-vezérigazgatóinak, Michael De Lucának és Pamela Abdy a jóváhagyását.

Összefoglalva: A Shazam: Az istenek haragja stáblista utáni jelenetében eredetileg Black Adamnek kellett volna szerepelnie. “Azzal, hogy elidegenítette mindazt, amelyből az ő karaktere született, és nem volt hajlandó integrálódni a többi karakterrel Johnson szisztematikusan megnyomorított két franchise-t, és ezzel ártott a DC-nek” - nyilatkozta egy belső forrás a The Wrap magazinnak.

akció | fantasy | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Ugyan mit is csinálhat egy kamasz srác, aki váratlanul szuperképességek birtokába jut? Még szép, hogy él ezzel a lehetőséggel, így amikor csak teheti, felveszi a harcot a... több»