Kellemetlen rekordot döntött a Mátrix 4

Idén karácsonykor megérkezett a Mátrix: Feltámadások. A film úgy tűnik igencsak alulmúlta a rajongók elvárásait.

Bár Lana Wachowski rendezése felemás kritikai fogadtatásban részesült, összességében elmondható, hogy a rajongók többsége csalódottságát fejezte ki a produkcióval kapcsolatban. Rosszabb hír a film szempontjából, hogy a bevételi előrejelzéseket is jócskán alulmúlta.

A korábbi elemzések alapján a Mátrix 4-nek 40 millió dolláros bevételt jósoltak a bemutatót követő első öt napban, a valóság ennél azonban jóval kiábrándítóbb, hiszen a feltámadások mindössze 22 millió dollárt hozott a konyhára ennyi idő alatt.

Ennek azonban nem feltétlenül maga a film az oka, hiszen a stúdió úgy döntött, hogy a Mátrix 4 a bemutató napján elérhető lesz az HBO Max műsorkínálatában, amelynek köszönhetően azonnal elérhetővé vált a film kalózváltozata.

A Deadline magazin értesülései szerint a Feltámadásokat közel 2,8 millió háztartásban nézték meg a bemutatót követő öt napban.

akció | sci-fi

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»