Továbbra is minden a koronavírus-járvány körül forog világszerte. Azt már mindenki tudja, és a többség talán már bele is törődött, hogy világszerte bezártak a mozik, ami hatással van a filmipar minden szegmenségre. Rengeteg premiert elhalasztottak, amiket pedig mégis megtartottak, azok érthető okokból mélyen az eredetileg várt szint alatt teljesítenek. De számos még készülő projekt forgatását is felfüggesztették. Így járt a Minyonok: Gru színre lép is.

Ha szigorúan nézzük, akkor ezt is a koronavírus okozta, de ezúttal nem arról van szó, hogy a mozibezárások miatt törölték a premiert. Mivel egy animációs filmről beszélünk, így a forgatásokat sem kellett felfüggeszteni. Egészen más okból halasztották el a film bemutatóját.

A Minyonok: Gru színre lép a párizsi székhelyű Illumination Animation stúdióban készül. Mint ismert, Franciaországban is rendkívül súlyos károkat okoz a járvány, ezért a kormány több korlátozó intézkedést is bevezetett. Ezek miatt, illetve a munkatársak és családjuk védelme érdekében az Illumination vezetősége átmenetileg beszüntette a munkát és mindenkit hazaküldtek. Egyelőre nem tudják, hogy ez az állapot meddig fog tartani, de az biztos, hogy így már nem készülnek el a filmmel a tervezett bemutató idejére. Ezért kellett tehát elhalasztani a premiert, amit eredetileg június végére lőttek be. A készítők egyelőre óvatosak, ezért nem tűztek ki új premierdátumot.

A Minyonok: Gru színre lép a Universal Pictures harmadik nagy filmje, ami a koronavírus miatt csúszik. A Halálos iramban 9-et már 2021-re halasztották, de hasonló sorsra jutott egy másik animációs film, a Trollok a világ körül is.